Voor een vurig/romantisch etentje: het Valentijnmenu van Bistro Poirot in Deerlijk
Valentijnsdag 14 februari, je houdt ervan of je houdt er niet van (al is het gelukkig slechts een kleine minderheid), maar een excuus om op die periode lekker en romantisch te gaan tafelen is toch altijd leuk? En ja, de liefde gaat nu vaak door de maag. Heel veel restaurants halen op die dag het beste in zich boven om de tortelduifjes een fantastische middag of avond te bezorgen. En zoek je nog ideeën? In Het Nieuws van West-Vlaanderen geven we jullie elke ochtend een hartverwarmende/blozende/vlammende/liefdevolle tip.
Het Valentijnmenu van Bistro Poirot in Deerlijk voor € 85 (all-in)
Hij blijft hier echt wel een topper in Bistro Poirot, die formidabele filet pur au poivre à la crème, geflambeerd met whisky en geserveerd met verse frietjes. Al mogen ze ons voor de Salade Poirot ook altijd komen halen. Mag gesmaakt worden. Net zoals die andere zalige gerechten – van het land, uit de zee, pasta, salades, veggie – die de voornamelijk Frans getinte cuisine van deze mooie bistro zo uitnodigend maken. Met dank aan gastvrouw Hilde en gastheer Luc, trouwens. Al meer dan tien jaar de vertrouwde ‘compagnons de route’ tijdens uw aangename culinaire tocht. Een reis die leidt langs zakenlunches, geregeld wisselende maandmenu’s, het bekende Poirotmenu of het heerlijke Kreeftenmenu. Kinderen worden daarbij niet vergeten: zij krijgen een leuk afgestemde keuze voorgeschoteld. Niet te missen ondertussen: het terras. Altijd een goed idee voor wie wil doen als de beroemde detective: rustig achterover leunen en dan genieten van al de goede dingen die gebracht worden. Met deze romantische Valentijndagen in aantocht betekent een etentje in Bistro Poirot dubbelgenot. Een fantastisch en verrukkelijke hartjesmenu zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijk en liefdevol intermezzo.
VALENTIJN MENU
85 euro All-in
(3 kwaliteitsvolle wijnen, waters en frisdranken inbegrepen)
Coupe champagne met tongstrelend hapje
.
Passionele carpaccio van coquilles met kaviaar
.
Een omhelzing van kabeljauwhaasje met prei en mousseline
.
Idyllisch intermezzo van frambozensorbet
.
Keuze tussen :
Gebakken lamsfilet met tijm, liefdevol geserveerd met warme groenten en aardpeer gratin
Parelhoenfilet met foi gras saus, liefdevol geserveerd met warme groenten en aardpeer gratin
.
Hartjesdessert
Bistro Poirot, Harelbekestraat 5, 8540 Deerlijk, tel. 056-72.09.54,
web: www.bistro-poirot.be