Home > Voor een Triootje Westhoek moet je in Poperinge, Ieper en Heuvelland zijn

Voor een Triootje Westhoek moet je in Poperinge, Ieper en Heuvelland zijn

Geschreven op 27 september 2021 om 09:18 door Mario De Wilde

In de voorbije corona-periode werd er massaal veel gewandeld. Bossen en wandelpaden werden nog nooit zoveel betreden als de voorbije maanden en wandelschoenen kenden plots een intensief gebruik. Naast deze ‘nieuwe’ wandelaars, zijn er ook heel wat mensen voor wie wandelen reeds jarenlang deel uitmaakt van hun levensstijl. Zij leggen vaker langere afstanden af of ondernemen meerdaagse wandelvakanties. Triootje Westhoek is de nieuwste en enige meerdaagse wandeltocht in de Westhoek.

Meerdaags wandelen is een concept dat onder echte wandelaars goed gekend is. Er wordt een route opgemaakt die je over verschillende dagen spreidt, met overnachting onderweg. Je keert pas na een aantal dagen terug naar de startplaats. In heel wat natuurparken lopen meerdaagse wandeltochten, maar ook in Limburg en de Ardennen zijn er een aantal terug te vinden. In de Westhoek was dit idee al gekend, maar nog niet uitgewerkt.
Historisch, bosrijk en hopvelden
In het najaar van 2020 staken de diensten voor Toerisme van Ieper, Heuvelland en Poperinge de koppen bijeen om een gelijkaardig project uit te werken voor de Westhoek. Onder de noemer Triootje Westhoek kreeg dit project de voorbije maanden vorm. Er werd een gevarieerde wandelroute uitgewerkt van 80 km, langs historische plaatsen in Ieper, over de bosrijke wandelpaden van Heuvelland en flanerend langs de hopvelden van Poperinge. Elke etappe heeft zijn eigen specificaties en schoonheid. Aan afwisseling dus geen gebrek tijdens deze wandeltocht.

De route wordt voorgesteld in drie suggestie-etappes, maar het staat wandelaars vrij de tocht naar eigen indeling en tempo af te leggen. De logies die zich langs het parcours bevinden, zijn terug te vinden op www.triootjewesthoek.be, alsook extra tips voor onderweg of opties om de tocht langer of korter te maken. De route is bepijld en kan je eenvoudig volgen, je kan ook GPX-bestanden downloaden.
Foto ©stad Poperinge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.