Home > Volleybal in West-Vlaanderen: een overzicht

Volleybal in West-Vlaanderen: een overzicht

Geschreven op 25 oktober 2021 om 10:55 door Geert Demuynck

Heren

Liga

De eerste wedstrijd van Knack Roeselare diende zich niet gemakkelijk aan tegen een versterkt Leuven.  Ex-kapitein Hendrik Tuerlinckx maakte zijn opwachting met Leuven tegen zijn vorige ploeg. Leuk feitje, Tuerlinckx ontving als eerste een lidkaart van de nieuwe Roeselaarse supportersclub “The Blue Wall”. Achteraf beschouwd was die 3-0 overwinning een nipte zege. In set 1 en set 2 moest Knack telkens terugvechten na een achterstand. In set twee hadden de Leuvenaars zelfs 4 setpunten toen het 20-24 stond. Maar telkens haalde de thuisploeg die achterstand op. Set drie verliep iets vlotter en werd de wedstrijd zonder kleerscheuren afgerond.

Knack Roeselare – Haasrode Leuven 3-0 (25-23/26-24/25-20)

1ste Nationale

Heel moeizame zege voor Marke-Webis die een puntje moest laten liggen op bezoek bij VC Zoersel. De thuisploeg zette druk bij Marke door plots met 2-1 de vierde set in te gaan. Marke panikeerde niet en sleepte nog een belle eruit dat ze moeiteloos wonnen.
VC Zoersel – Marke-Webis 2-3 (21-25/25-19/25-21/22-25/8-15)

2de Nationale B

Ternat – Rembert Torhout 2-3 (26-24/25-19/22-25/17-25/14-16)
Gavere – Knack Roeselare B 0-3 (13-25/18-25/18-25)
Ruiselede – Stekene 0-3 (22-25/20-25/23-25)
Kortrijk – Blaasveld 3-1 (22-25/25-15/27-25/25-20)
Doornik – Packo Zedelgem (24-26/22-25/25-17/19-25)

3de Nationale A

Poperinge – OLVA Brugge 0-3 (20-25/18-25/20-25)
Aalter – Marke Webis B 2-3 (23-25/19-25/25-18/25-19/11-15)
Tielt – Denderhoutem 1-3 (25-19/13-25/17-25/20-25)

Vrouwen

Liga

Op de derde speeldag in de hoogste reeks leed Hermes Oostende een 3-1-nederlaag bij Oudegem. De setstanden waren 25-17, 27-25, 24-26 en 25-22.

In de eerste set was Hermes aanvallend nergens. Ook Merle Baasdam kon haar stempel niet op de wedstrijd drukken zoals ze tegen Antwerpen en Asterix wel had gedaan. Via 16-10 en 21-15 ledigde Hermes de kelk helemaal: 25-17.

De tweede set verliep een stuk spannender omdat De Leeuw uitstekend de knappe Gesquiere bediende. Bij 15-16 en 20-21 had Hermes nog de leiding maar finaal kon Oudegem over de groen-gelen wippen en op 2-0 komen. In deze set waren er teveel discussieballen, in of out, touché of niet. Ze gingen allemaal naar Oudegem wat tot frustratie leidde bij de sportieve staf van Hermes en de Oostendse supporters.

Set drie telde een soortgelijk setverloop met 15-16 en 20-21 als tussenscores. Leys was voor de eerste keer spelbepalend voor Hermes met een opslagreeks en enkele mooie verdedigingen in het achterveld. Hermes pakte de setwinst met 24-26.

In set vier sprintte Oudegem naar 21-12 maar de inmiddels voor Misojcic ingevallen Jacquemyn vond haar allerbeste opslag terug. Met het plaatsen van een serie bracht ze Hermes terug in de set. De reactie kwam echter net te laat. Met 25-22 won Oudegem. Hermes haalde dus geen verdiend punt binnen.

Lisa Nobel maakte haar heroptreden na een schouderblessure. Ze had het aanvallend nog wat moeilijk maar bracht vooral in defensie en receptie Hermes wat bij. Nu de ziekenboeg stilletjes aan leeg begint te lopen bij Hermes mag Hermes zeker hopen op meer puntengewin!
Woensdag speelt Hermes zijn 79ste Europese wedstrijd op bezoek bij de Nederlandse landskampioen Sliedrecht die dit jaar nog geen enkele wedstrijd verloor en dit weekend met 3-1 won van Peelpush. (Filip Rossel)
Oudegem – Hermes Oostende 3-1 (25-17/27-25/24-26/25-22)

Bevo Roeselare – Stekene 0-3 (22-25/19-25/24-26)