Home > Voetbalfan? Verken dan zeker deze (West-)Vlaamse steden

Voetbalfan? Verken dan zeker deze (West-)Vlaamse steden

Geschreven op 17 januari 2022 om 13:46 door Mario De Wilde

Ben je een voetbalfan en heb je ook zin om te reizen? Dan staan London, Madrid en Parijs waarschijnlijk heel hoog op jouw verlanglijstje, zeker omdat het Emirates Stadium, Bernabéu en het Parc des Princes felbegeerde stadions zijn over gans Europa. Toch hoef je België niet te verlaten om ook te genieten van topvoetbal. In deze prachtige steden kan je een avondje voetbal perfect combineren met enkele leuke bezienswaardigheden.

Brugge

Als je Brugge wil verkennen en eigenlijk de verborgen steegjes en bijzondere plekjes wil ontdekken, dan kan je dat best al wandelend doen. Brugge is geen grote stad, dus het lukt je perfect om de stad te voet te verkennen. Wat moet je zeker kunnen afvinken aan het einde van de dag? Dat is de Grote Markt, het Groenerei, het Jan Van Eyckplein, het Begijnhof en de Rozenhoedkaai, misschien wel de meest gefotografeerde plaats in Brugge. Naast tal van bezienswaardigheden, staat Brugge ook bekend om zijn fanatieke Blauw-Zwart supporters. Een wedstrijd meepikken in het Jan Breydelstadion is dus zeker een must want topspeler De Ketelaere nadert een megatransfer. Volgens het laatste transfernieuws, zouden topclubs als AC Milan, Chelsea, Juventus FC en PSG hem op hun verlanglijst hebben gezet.

Gent

Een andere Belgische parel is Gent. De stad wordt prachtig omringd met water, net zoals Brugge, en dus is een boottochtje op de Leie een aanrader! Op een zonnige dag is het de beste manier om de geschiedenis van Gent te leren kennen met je gids aan boord. Slenter na je tour op het water door het stadscentrum van Gent en laat je verdwalen. Het is super gezellig, want zodra de zon er schijnt, komen de mensen buiten en strijken ze neer op een van de terrasjes op de Vrijdagmarkt of Korenmarkt. Maar je hebt zeker al van De Buffalo’s gehoord? Ook voetbal leeft enorm onder de Gentenaren. Een bezoek aan de Ghelamco Arena, het modernste voetbalstadion van ons land, is zeker de moeite waard. De gids zal je rondleiden achter de schermen, langs de perszaal, kleedkamers, businessruimtes en het heilige gras.

Waregem

Wil je voetbal in België combineren met een stukje geschiedenis? Dat kan in Waregem! SV Zulte Waregem speelt thuis in de Elindus Arena, vroeger bekend als het Regenboogstadion. Het stadion heeft zijn naam te danken aan Rik Van Steenbergen, die als eerste via de aangelegde brug het stadion binnenreed en de regenboogtrui kon aantrekken tijdens het Wereldkampioenschap wielrennen in 1957. En dat is nog niet alles! Terwijl je in Waregem bent, kan je het Flanders Field American Cemetery and Memorial bezoeken. De begraafplaats is de enige Amerikaanse begraafplaats in België met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog en dus zeker een bezoekje waard. Wil je nadien wat ontspannen, zorg dan zeker dat je een wedstrijd van Essevee kunt meepikken

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.