Home > Voetbal Vlaanderen, Club Brugge en KTA Brugge bestendigen langetermijnovereenkomst

Voetbal Vlaanderen, Club Brugge en KTA Brugge bestendigen langetermijnovereenkomst

Geschreven op 12 juni 2019 om 18:31 door Mario De Wilde

Topsportschool KTA Brugge faciliteert met de oprichting van SPARTAC, Sports and Arts Academy, optimaal de combinatie studies-sportcarrière. Club Brugge zet daarom het strategisch partnerschap met de school verder. Deze middag in het bureau van directeur KTA Brugge Lien Hautekeete, door de algemeen directeur van scholengroep Impact Wim Van Kerckvoorde en door Pascal De Maesschalck van Club Brugge in aanwezigheid van de topsportschoolcoördinator van het KTA – SPARTAC, een contract ondertekend dat de samenwerking voor de komende vijf jaar vastlegt. Met het aanbieden van (top)sport willen de partners talentrijke jonge voetballers de mogelijkheid bieden om een kwaliteitsvolle sportspecifieke opleiding (tactisch, technisch, conditioneel en mentaal) te volgen met maximale kans op slagen. Spartac biedt een volledige en harmonieuze persoonlijkheidsontwikkeling waarbij zowel ASO als TSO combineerbaar is met de specifieke (top)sportopleiding en waarbij zowel de studiemogelijkheden als de beroepsfinaliteiten behouden blijven. Het hoofddoel is de leerlingen op deze jeugdige leeftijd degelijk voor te bereiden op de zwaardere fysieke en mentale belastingen die zij zullen ondervinden in hun specifieke (top)sportopleiding.

Directeur Lien Hautekeete: ‘KTA Brugge maakt gebruik van vernieuwend onderwijs om hen maximaal te ondersteunen in hun ambities. Wie over een topsportstatuut beschikt, kan een beroep doen op een aangepast schema en moet minder uren op school aanwezig zijn. Voor de voetbaltalenten zonder topsportstatuut wordt dan weer gewerkt met een flexibel uurrooster dat hen alle kansen biedt om sport en studie probleemloos te combineren. Jonge voetbaltalenten die in het buitenland verblijven in het kader van trainingen of wedstrijden, kunnen gebruikmaken van de Remote Classroom. Dat is digitaal onderwijs waarbij ze live in conversatie kunnen gaan met lesgevers en medeleerlingen. Taalcoaches zijn dan weer een belangrijke meerwaarde voor anderstalige voetballers die hier aan hun carrière bouwen.’ KTA Brugge biedt vanaf 1 september 2019 SPARTAC aan in de eerste, tweede en derde graad. Topsportschoolcoördinator Wim Schellaert kan rekenen op een kernteam van een tiental leerkrachten, aangevuld met trainers en ondersteunend personeel, om de (top)sporters in spe te begeleiden.

(©)Foto Verleye: De aanwezigen op de ondertekening: Christophe De Nolf: support Club Academy, Lien Hautekeete: directeur KTA Brugge, Wim Vankerckvoorde: algemeen directeur Scholengroep Impact, Pascal De Maesschalck: Head Club Academy en Wim Shellaert: topsportschoolcoördinator KTA Spartac

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.