Home > Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke maakt nu ook voeding voor kangoeroes, alpaca’s, kippen en varkens

Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke maakt nu ook voeding voor kangoeroes, alpaca’s, kippen en varkens

Geschreven op 30 augustus 2022 om 11:33 door Mario De Wilde

Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke is een gevestigde waarde in de veevoedersector. Sinds kort produceert het echter ook voeding voor hobbydieren, zoals kangoeroes, alpaca’s, kippen en varkens. Het nieuwe merk Katoos is enkele maanden aanwezig op de markt, maar wordt komend weekend officieel gelanceerd op de beurs Anido in Kortrijk Xpo.

Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke heeft een jarenlange expertise in de ontwikkeling en productie van voeders voor rundvee en varkens. “Aangezien heel wat van onze klanten niet alleen vee, maar ook hobbydieren houden, kregen we regelmatig de vraag om ook voor hen een uitgebalanceerde voeding te ontwikkelen. Zo is, na grondig marktonderzoek, het merk Katoos ontstaan. Door in te zetten op productinnovatie en enkele gerichte investeringen in de fabriek, kunnen we aan de hoogste eisen van hobbyvoeders voldoen. Het gamma bestaat intussen uit voeding voor kangoeroes, alpaca’s, lama’s, konijnen, schapen, herten, geiten, kippen, sierwatervogels en varkens”, vertelt bestuurder Alexander Naessens.

Katoos wordt volledig inhouse ontwikkeld, geproduceerd en verpakt, op de site in Lichtervelde. “We gebruiken streng geselecteerde en voornamelijk natuurlijke ingrediënten. De voeders bevatten alle nodige voedingsstoffen – zoals omega 3-vetzuren – zodat huisdieren en neerhofdieren optimaal kunnen groeien. De gezondheid van de dieren staat centraal; onze baseline is niet voor niets ‘gezonde dieren, gelukkige baasjes’.”

Katoos werd de afgelopen maanden geleidelijk aan op de markt geïntroduceerd. Er zijn intussen al een veertigtal verdeelpunten, voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen. Bedoeling is nu om het merk ook in de rest van België te verspreiden, vandaar de deelname aan Anido, een beurs voor professionals in de pet care-branche.

Foto van links naar rechts: Kristof Denys (product manager), Celestien Van Wynsberghe (vertegenwoordiger), Alexander Naessens (bestuurder)

www.katoos.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.