Home > Vochtafdrijvers? Wat zijn dat precies?

Vochtafdrijvers? Wat zijn dat precies?

Geschreven op 31 januari 2023 om 09:41 door Mario De Wilde

Sommige mensen houden veel vocht vast in hun lichaam. Te veel vocht vasthouden kan zorgen voor een te hoge bloeddruk, reuma of overgewicht. Ook opgezwollen voeten of benen en spataders kunnen gevolgen zijn van te veel vocht vasthouden. Dat je te veel vocht vasthoudt kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel bespreken we de oorzaken van te veel vocht vasthouden en en welke middelen je als vochtafdrijvers kunt gebruiken. 

Oorzaken

Te veel vocht vasthouden kan verschillende oorzaken hebben. Te veel koffie drinken, te zout  voedsel eten en bepaalde medicatie kunnen hiervoor zorgen. Maar sommige vrouwen houden ook meer vocht vast tijdens hun menstruatie of bijvoorbeeld tijdens hun zwangerschap. Sommige van deze oorzaken kun je zelf verhelpen, en voor andere kun je beter de hulp van vochtafdrijvers inschakelen. Vochtafdrijvende middelen die je onder andere kunt kopen bij Optiphar, zullen ervoor zorgen dat je meer vocht uitplast dan dat je tot je neemt. Vochtafdrijvers ondersteunen dus je nieren om meer urine te kunnen uitdrijven en zorgen er zo voor dat je meer gaat urineren.  Er bestaan zowel vochtafdrijvers in voedingssupplementen als natuurlijke vochtafdrijvers.

Vochtafdrijvers in voedingssupplementen

Vochtafdrijvers helpen het lichaam om overtollig vocht af te voeren, om zo bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel te voorkomen. De vochtafdrijvende extracten prikkelen de nieren, waardoor deze meer urine zullen produceren. Met als gevolg dat je vocht en dus ook gewicht verliest. Sommige mensen denken dat je met vochtafdrijvers ook af kunt vallen. Maar het verliezen van vocht heeft niets te maken met het verliezen van vet. Zodra je stopt met het slikken van deze supplementen zal je vochtbalans zich namelijk weer herstellen.

Natuurlijke vochtafdrijvers

Wil je graag op een natuurlijke manier vocht verliezen? Dan is nummer 1 bewegen, met bewegen stimuleer je namelijk je doorbloeding, waardoor je  minder vocht zal vasthouden. Ook het drinken van natuurlijke thee heeft een vochtafdrijvend effect. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verse gember thee, groene thee of thee van brandnetel, goudsbloem of paardenbloem. Eet verder voldoende groenten met een vochtafdrijvende werking, dit zijn groenten zoals venkel, citroen en asperges. Fruit daarentegen is minder vochtafdrijvend omdat deze veel suiker bevatten. Prefereer groenten boven fruit als je wil vocht afdrijven. Heb je last van te veel vocht vast houden dan is de grote boosdoener vaak zout, dus naast alle bovenstaande tips is het vooral van groot belang om zout te laten staan. Zout zorgt er namelijk voor dat het vocht opgehouden wordt in je lichaam en vertraagt het proces om vocht uit je lichaam af te drijven.  Ook een bezoekje aan de sauna is een goede vochtafdrijver. Twee keer een kwartiertje in de sauna doet wonderen om vocht af te drijven. Extra reden om jezelf te verwennen dus!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.