Home > Vlotter verkeer aan Gentpoort dankzij wegmarkeringen en infoborden

Vlotter verkeer aan Gentpoort dankzij wegmarkeringen en infoborden

Geschreven op 26 september 2018 om 15:59 door Mario De Wilde

De Gentpoort is vandaag een van de belangrijkste uitgangswegen van de binnenstad. Omdat net voor de poort verschillende straten samenkomen, zijn er vaak conflicten en opstoppingen. Het verkeer dat uit de Oude Gentweg komt en de Boninvest wil inrijden, wordt bijvoorbeeld vaak afgeremd door stilstaande voertuigen die het kruispunt niet vrijlaten.

Om de conflicten weg te werken, besliste het college van burgemeester en schepenen om een proefproject op te starten. Op het kruispunt zelf worden er de komende week op twee plaatsen kruismarkeringen aangebracht. Er komen ook bijkomende infoborden op de hoek Gentpoortstraat met de Boninvest, in de bocht richting Gentpoort, komende uit de rijrichting Gentpoortvest en op de hoek van de Oude Gentweg met de Gentpoortvest, rijrichting Gentpoort. Op de infoborden komt de melding ‘Kruispunt vrijhouden’.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Deze maatregel zal de automobilisten ertoe aanzetten om het kruispunt vrij te houden. Bovendien is het een extra veiligheidsmaatregel voor fietsers, die er al te vaak moeten slalommen tussen de voertuigen in de file.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.