Home > Vlieg zonder zorgen vanuit Brugge-Oostende naar Turkije

Vlieg zonder zorgen vanuit Brugge-Oostende naar Turkije

Geschreven op 21 maart 2023 om 07:55 door Mario De Wilde

De vakantieperiode staat weer bijna voor de deur, dus er kan weer volop geboekt worden naar de populairste vakantiebestemmingen, waaronder Turkije. Dit is een erg geliefde bestemming onder de Belgen die de zon graag willen opzoeken, maar toch niet heel ver willen reizen. Lees hier alles over het een vakantie naar Turkije, of je een visum nodig hebt en wanneer je het beste kunt reizen.

Vlieg vanuit West-Vlaanderen zo naar de zon

Het fijne aan een bestemming als Turkije is dat je er in april tot oktober vanaf de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge (OST), in West-Vlaanderen heen en weer kunt vliegen. Twee à drie keer per week gaat er een vlucht vanaf Oostende-Brugge naar Antalya. Dat is ideaal, omdat je dan direct vanaf thuis naar een zonnige bestemming kunt, zonder eerst nog lang te hoeven reizen naar het vliegveld. Bovendien is deze vlucht rechtstreeks en hoef je dus nergens een overstap te maken. Daarbij is het ook makkelijker om te vliegen vanaf een kleinere luchthaven. De rijen zullen minder lang zijn, wat betekent dat je sneller door kunt lopen en zo met minder stress aan je vakantie kunt beginnen.

Turkse Riviera: Antalya

Antalya is de perfecte bestemming in Turkije, met een verscheidenheid aan activiteiten, cultuur en accommodatie, is er voor iedereen wel wat te doen. Heb je zin in een perfecte all-inclusive strandvakantie, of liever een culturele vakantie? Het kan allebei! Aan de kust van Antalya zijn mooie hotels te vinden, die aan het strand liggen, waardoor je niet ver hoeft te lopen om in de zee te springen. Als je meer landinwaarts gaat, vind je de antieke steden Perge en Serik, eeuwen oude Grieks-romeinse vestigingen waar oude ruïnes het bezoeken waard zijn. Ook voor mensen die graag actief zijn op vakantie, is er genoeg te doen. Van watersporten tot een jeep huren, het is er allemaal. Je hoeft natuurlijk niet in Antalya te blijven. Eenmaal in Turkije kun je elke kant op. Je kunt een auto huren en de kust af om zo op een plek die wat rustiger is te overnachten. Of de natuur in en wandelingen maken in de omliggende bergen, bijvoorbeeld de Tazi Canyon. 

Geen visum Turkije nodig voor een korte vakantie

Nog een pluspuntje aan een vakantie in Turkije is dat je voor korte vakanties geen visum hoeft aan te vragen. Alle Europese reizigers die minder dan 90 dagen in Turkije willen verblijven, kunnen dat visumvrij doen. Dat betekent dat als je voor een korte vakantie van 1 of 2 weken je geen visum nodig hebt en je bij de douane meteen kunt doorlopen zolang je een geldig paspoort of ID-kaart mee hebt. Dat is ideaal voor een vakantie zonder stress en kan dus ook last minute geboekt worden. Mocht je toch langer in Turkije willen verblijven, heb je wel een visum nodig.  Deze kun je gemakkelijk online aanvragen middels het digitale aanvraagformulier. Let er ook op dat als je vanaf de luchthaven Oostende-Brugge vliegt naar een andere bestemming of overstapt, je misschien een ander visum nodig hebt. Bekijk dus altijd voor je op reis gaat of er een visumplicht geldt.

 

3 reacties

Schallier Mireille
Geschreven op 2023-03-24 17:08:41
Welke dagen vliegen ze naar Anthalia
van den bulcke edith
Geschreven op 2023-03-21 18:16:45
Terug een visum nodigvoor Turkye? Was toch niet meer nodig?
Vandriessche Willy
Geschreven op 2023-03-21 17:12:25
Zeer goed artikel, met veel nuttige tips om naar Turkeye te reizen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.