Home > Vlaggetjes maken problematiek van hondenpoep in Roeselare zichtbaar

Vlaggetjes maken problematiek van hondenpoep in Roeselare zichtbaar

Geschreven op 4 augustus 2020 om 11:27 door Mario De Wilde

De actie waarbij vlaggetjes worden gezet op plaatsen waar veel hondenpoep ligt, is geen nieuwe actie van de Stad maar werd wel in een nieuw jasje gestoken. Met deze actie wil de Stad de problematiek van hondenpoep visualiseren en een duidelijke boodschap achterlaten: hondenpoep ruim je op. De vlaggetjes, waarop staat afgebeeld hoe het wel moet, worden door stadsmedewerkers geplaatst op pleintjes en groenzones waar de eigenaars van honden het niet zo nauw nemen met het opruimen van hondenpoep. Op die manier wordt het probleem sterk gevisualiseerd: hoe meer hondenpoep wordt aangetroffen, hoe meer vlaggetjes er staan te wapperen.

Met deze actie richt de Stad zich vooral naar die hondeneigenaars die hun hond uitlaten maar de hondenpoep niet opruimen. Niemand vindt het fijn om in een hondendrol te trappen en het oogt en ruikt bovendien bijzonder vies. De problematiek was de laatste jaren nochtans veel verbeterd, onder meer dankzij talrijke acties van de stad Roeselare. Zo werden, verspreid over het grondgebied, heel wat vuilnisbakken geplaatst zodat mensen niet te lang met het hondenpoepzakje rond moeten lopen. Op locaties waar er vaak en veel met de hond wordt gewandeld, werden zelfs 52 hondenpoepbuizen geïnstalleerd.

Er werd een hondenloopweide aangelegd, waar de hond vrij kan rondlopen en zijn behoefte doen, vooraleer hondenbezitters starten met hun aangelijnde hondenwandeling. Bovendien werden ook tal van sensibiliserende acties ondernomen met de boodschap ‘Voor elk kakske een zakske” én er werd handhavend opgetreden. Tijdens de coronacrisis flakkerden de binnenkomende meldingen rond hondenpoep echter weer op, wat de Stad deed besluiten om terug aan de slag te gaan met de vlaggetjes. Wel werden ze in een nieuw jasje gestopt. De vlaggetjes zijn bevestigd aan stevige stokken zodat ze niet omwaaien en zelf zwerfvuil worden. Op de locaties blijven ze overigens maar tijdelijk staan. Na een bepaalde periode worden ze terug weggehaald om elders in te zetten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.