Home > Vlaanderen Vakantieland lanceert talrijke ideeën voor bubbelproof in eigen West-Vlaanderen

Vlaanderen Vakantieland lanceert talrijke ideeën voor bubbelproof in eigen West-Vlaanderen

Geschreven op 27 augustus 2020 om 10:14 door Mario De Wilde

Kan je nog op reis in eigen land? Jazeker. Zolang je dat doet mét respect voor alle maatregelen. Met je bubbel én je mondmasker bij de hand. Vlaanderen Vakantieland lanceert daarom een lijst met ideeën voor al wie nog een reisje plant in de komende weken. Omdat we er nood aan hebben, én omdat we zo het toerisme in eigen land op een veilige manier blijven ondersteunen. Ook in tijden dat we ons met z’n allen wat strenger aan de maatregelen moeten houden, zijn er in Vlaanderen Vakantieland een heleboel opties om op vakantie te gaan. Het samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van de 5 provincies, de 5 kunststeden, Logeren in Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen heeft per streek zijn beste ideeën verzameld, en bij elkaar gebracht in een lijst met ‘bubbelproof vakanties

West-Vlaanderen: actie in een IJzersterke setting
Unieke uitvalsbasis
Diksmuide blijft – onterecht – vaak wat onder de radar. Je kan er nochtans heerlijk bubbelproof verblijven en de Westhoek verkennen met de Boterstad als uitvalsbasis.

Waterlanders
Oneindige vergezichten, zacht glooiende heuvels, vlak polderland en adembenemende stilte: het is heerlijk toeven op en om de IJzer. Zo is een kajakavontuur richting Knokkebrug een echte aanrader. Een bootje vind je bij verhuurbedrijf ’t buitenbeentje of d’Hooipiete in Fintele.

Bubbel-biken
Ook per fiets de IJzervallei verkennen is een fijne gezinsactiviteit. ‘Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer’ is een kindvriendelijke fietsroute met keuze uit twee lussen van 28,9 en 21,1 kilometer, of combineer ze voor een 47 kilometerlange tour.

Bier & fietsplezier
Ook liefhebbers van het gerstenat komen sportief aan hun trekken. De vier trajecten van Bierfietsroute Tournée Locale gidsen je door de Westhoek langs brouwerijen, biercafés en hopvelden. Gewoon de groen-witte bewegwijzering volgen van knooppunt naar knooppunt.

Lunch met polderzicht
Honger gekregen tijdens je omzwervingen in de Westhoek? In Diksmuide geniet je bij je lunch of diner bij Water en Vuur van een panoramisch uitzicht dankzij de boomloze polder Beerst Blote. Het nieuwe restaurant met dakterras neemt de hoogste etages in van een oude veevoederfabriek.

http://www.vlaanderenvakantieland.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.