Home > Vlaamse regering geeft Thermae Palace noodzakelijke 10 miljoen voor restauratie

Vlaamse regering geeft Thermae Palace noodzakelijke 10 miljoen voor restauratie

Geschreven op 5 december 2022 om 08:06 door Mario De Wilde

Het budget voor de restauratie van het Thermae Palace werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Oostendenaars wachten al jaren om dit prachtig monument opnieuw te zien stralen. Ook voor bezoekers is het gebouw onlosmakelijk verbonden met Oostende. Burgemeester Bart Tommelein: “Het Thermae Palace is één van de iconische gebouwen van onze stad. Met het stadsbestuur stellen we alles in het werk om verschillende gebouwen met grote erfgoedwaarde opnieuw te laten stralen. De budgetten nodig om dit gebouw terug haar glorie terug te geven zijn ongezien maar dankzij deze investering zetten we een eerste stap naar een nieuwe toekomst.”

Het Thermae Palace krijgt nu in eerste instantie een casco restauratie. Het gebouw wordt waterdicht gemaakt en alle daken worden geïsoleerd. Ook betonrotherstel, gevelrestauratie, het terug open maken van de oostelijke en westelijke gaanderijen, restauratie en vernieuwing van buitenschrijnwerk naar historisch model met dubbele beglazing en restauratie van alle smeed- en gietijzeren balustraden zijn aan de orde.

De Vlaamse Regering kende 10 miljoen euro subsidie toe aan de stad Oostende voor restauratiewerken aan het exterieur van het Thermae Palace en aan de Koninklijke Gaanderijen (fase 2) in Oostende. De stad Oostende wil de uitstraling, het gebruik en de beleving van de beschermde erfgoedsite Thermae Palace optimaliseren. De restauratiewerken aan de Koninklijke Gaanderijen zijn een totaalrestauratie en omvatten: herstel daken, restauratie natuursteen, vernieuwen buitenschrijnwerk naar historisch model met dubbele beglazing, vernieuwen houten banken naar historisch model, restauratie keramische vloeren en aanpassingswerken in functie van integrale toegankelijkheid. De restauratie van het Thermae Palace betreft een casco restauratie en omvat: waterdicht maken en isoleren van alle daken inclusief betonrotherstel, gevelrestauratie, terug open maken van de oostelijke en westelijke gaanderijen, restauratie en vernieuwing van buitenschrijnwerk naar historisch model met dubbele beglazing, restauratie van alle smeed- en gietijzeren balustraden en tenslotte stabiliteit- en funderingswerken. Starten dus maar….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.