Home > Vlaamse Kruis Waregem: “Help, ons helpen, wij leren u helpen!”

Vlaamse Kruis Waregem: “Help, ons helpen, wij leren u helpen!”

Geschreven op 13 september 2022 om 08:17 door Mario De Wilde

Het Vlaamse Kruis Waregem roept om hulp. Ze zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hun afdeling van het Vlaamse Kruis Waregem te ondersteunen. Het aantal medewerkers zit de voorbije jaren in dalende lijn. Hier zijn heel wat redenen voor, maar die helpen hen duidelijk niet vooruit. Dus hierop in gaan heeft weinig zin, zeggen ze zelf. Ze kijken naar de toekomst en daarom gaan ze heel actief op zoek naar nieuwe mensen. Wat doen zij? Ze helpen mensen. Dit doen ze op verschillende manieren. De eerste opdracht is klaar staan op preventieve diensten. Dit zijn allerlei manifestaties, gaande van de grote festivals (zoals Pukkelpop, Tomorrowland), lokale jeugdfuiven, sportmanifestaties allerlei, net achter de rug de Waregem Koerse feesten. Ze staan er paraat tegen dat iemand zich kwetst of een ongeluk voor heeft. Daarnaast ondersteunt de afdeling ook het niet dringend ziekenvervoer. Dit kan als vrijwilliger, maar omdat de vraag zo groot is hebben ze ook beroepschauffeurs aangeworven. Een derde luik van de vereniging is mensen opleiden om andere mensen te helpen. Zij leren u helpen. Door het volgen van een cursus zijn jullie in staat om mensenlevens te redden, maar vooral ook mensen bij te staan.
Help ons helpen!
Bart Rosseel en ons hele team van het Vlaamse Kruis afdeling Waregem: “Helaas hebben we het voorbije jaar reeds enkele organisatoren die op ons beroep wilden doen, moeten teleurstellen omdat we niet beschikten over voldoende medewerkers. Help ons helpen zodat de vele activiteiten, waar velen onder jullie naar toe gaan en ook georganiseerd worden door heel wat vrijwilligers, kunnen blijven doorgaan op een veilige manier voor zowel de bezoekers als de organisatoren. Ook als je denkt van ik kan daar niet zo goed tegen, kan je voor ons heel wat betekenen. We zijn ook op zoek naar logistieke medewerkers, ICT-ers, mensen die willen meebouwen aan een positieve vereniging voor de bevolking.”
Wij leren u helpen! Wat kunnen we jou bieden?
Eerst en vooral start er op 01 oktober een EHBO-opleiding in het OLV. Ziekenhuis te Waregem. Deze cursus omvat 36 lestijden en wordt gegeven op zaterdagvoormiddag telkens van 8.00 uur tot 12.00 uur. Ook wie geen lid wenst te worden kan en mag deze cursus volgen. Hoe meer mensen EHBO kennen, hoe meer mensen op een goeie manier geholpen kunnen worden. De meeste ongevallen gebeuren thuis en op het werk. De lessen worden gratis aangeboden, er wordt wel een bijdrage gevraagd voor ons vernieuwd cursusboek. Dit bedraagt 25 euro.
Daarnaast bieden wij je ook de mogelijkheid om vervolgopleidingen te volgen. Wie dat wenst kan een cursus ambulancier dringende geneeskundige hulpverlening volgen. Ook kan je de opleiding tot ambulancier niet-dringend liggend vervoer volgen. Samen met de andere vrijwilligers bouwen we aan een vriendengroep door het organiseren van enkele ledenactiviteiten.

Hopelijk kunnen we op jou rekenen en in ruil voor je inzet krijg je heel wat warmte, positieve reacties, bedankingen van onze patiënten. Wie zich wil inschrijven voor de EHBO cursus kan dit via deze link

 

 

1 reactie

Wino Vermoere
Geschreven op 2022-09-13 18:32:19
De link in het artikel lijkt niet te werken, Dit is de correcte link : https://myhvk.be/opleidingen/inschrijvingen/6ba57e2b-5f11-4b5b-bd59-1c0f8a52579e

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.