Home > Vlaamse hinderpremie toegekend aan ruim 1.000 handelaars in Knokke-Heist

Vlaamse hinderpremie toegekend aan ruim 1.000 handelaars in Knokke-Heist

Geschreven op 30 april 2020 om 20:41 door Mario De Wilde

Meer dan 4 miljoen euro uitbetaald om lokale economie van Knokke-Heist te ondersteunen
Vlaanderen ondersteunt lokale handelaars via de hinderpremie en de compensatiepremie. Voor Knokke-Heist hebben de afgelopen weken 1.023 middenstanders de hinderpremie van 4.000 euro aangevraagd én ondertussen ontvangen. Dit is goed voor een bedrag van meer dan 4 miljoen euro. Op die manier krijgen zij dankzij Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in deze moeilijke tijden een duwtje in de rug. Sinds 6 april 2020 wordt bovenop die eenmalige premie van 4.000 euro een bedrag 160 euro per bijkomende sluitingsdag voorzien. De bijkomende compensatiepremie van 160 euro per dag, wordt in schijven van 14 dagen betaald. Sinds dit weekend kregen ook al 775 Knokke-Heistse ondernemingen de schijf voor de periode 6 – 19 april 2020 uitbetaald.
Slechts 10 Vlaamse steden hebben meer premies ontvangen
Het aantal toegekende premies voor handelaren in Knokke-Heist is heel hoog. Slechts 10 Vlaamse steden (zoals Antwerpen, Gent, Brugge) hebben meer goedgekeurde aanvragen. Het toont aan hoezeer de badplaats getroffen is maar geeft ook aan in welke mate de ondernemers ondertussen de weg gevonden hebben naar financiële hulp. Dankzij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VlAIO), hun boekhouder, de berichten van het gemeentebestuur en sociale media werden de handelaars op de hoogte gebracht van de genomen maatregelen. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft.
Gemeentebestuur voorziet meer dan 20 miljoen euro
Sinds 14 maart 2020 hebben door de coronacrisis enorm veel winkels en ondernemers in Knokke-Heist hun deuren verplicht moeten sluiten. Ook tijdens de zonnige paasvakantie mochten ze geen klanten ontvangen. Hierdoor lopen een pak handelaars een groot deel inkomsten mis. Dat was en is een harde noot om kraken, maar nodig gezien deze ongeziene gezondheidscrisis. Op verschillende beleidsniveaus wordt getracht om de handelaars zoveel mogelijk te ondersteunen. De Knokke-Heistse handelaars pakten zelf reeds uit met het financiële platform Comerse.be en ook de vzw Hotels Knokke-Heist werkt achter de schermen aan een grootschalige promotiestrategie. De gemeente Knokke-Heist had vrijdag 24 april 2020 al bekendgemaakt dat het werkt aan een marketingplan waarvoor op lange termijn ruim 20 miljoen euro wordt vrijgemaakt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.