Home > Vlaams Belang Ieper heeft een nieuwe voorzitter: Stefaan Leterme(39)

Vlaams Belang Ieper heeft een nieuwe voorzitter: Stefaan Leterme(39)

Geschreven op 5 maart 2021 om 18:21 door Mario De Wilde

Stefaan Leterme (39) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Ieper. Leterme zal nu inzetten op de groei en uitbouw van de rechtsnationale partij in de kattenstad. Leterme is industrieel ingenieur en actief in de automobielsector. Hij wil in zijn rol als voorzitter het nieuwe gezicht en aanspreekpunt worden van het Vlaams Belang in Ieper. Stefaan Leterme: “Bij de historische verkiezingen van 2019 werd duidelijk dat de Vlamingen nood hebben aan echte verandering, zeker in de Westhoek. Daarom is het belangrijk dat er een sterk afdelingsbestuur van het Vlaams Belang komt in Ieper, de grootste stad van de Westhoek.”

Stefaan Leterme: ”Vlamingen hebben nood aan échte verandering, zeker in de Westhoek!”

Leterme toont reeds geruime tijd interesse in de politiek en koos met overtuiging voor het Vlaams Belang. Over zijn politieke drijfveer kan hij duidelijk zijn: “Is het nu op Europees, federaal, Vlaams of lokaal niveau, we moeten het dringend over een andere boeg gaan gooien. Het is tijd voor een nieuwe wind, een sterke Vlaamse stem, die ik mee vorm wil geven op lokaal niveau. Als geboren en getogen Ieperling wil ik mij engageren voor onze stad en al haar deelgemeenten. Met de nieuwe ploeg, die we nu aan het vormen zijn in Ieper, wil ik de partij versterken om nog meer mensen in onze kattenstad te overtuigen. Alleen zo kan men eindelijk een beleid voeren waarop de Ieperlingen recht hebben: een beleid dat onze mensen op de eerste plaats zet!”

Stefaan Leterme werd bij zijn voorstelling als nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Ieper gesteund door West-Vlaams kopstuk Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) uit Kortrijk. Vermeersch: “We zijn een partij met een duidelijk doel: missie 2024. Vlaams Belang moet en zal de grootste partij worden van West-Vlaanderen. Daarom hebben we nieuwe mensen nodig. Stefaan is één van die nieuwe gezichten met een sterk en duidelijk profiel. Daarom zijn we blij dat Stefaan onze partij komt versterken en de verjonging en vernieuwing van het Vlaams Belang verder vorm helpt te geven.”

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.