Home > VIVES-studenten winnen alweer prestigieuze wedstrijd ‘Creëer uw eigen autocarreis’ van BAAV & Busworld

VIVES-studenten winnen alweer prestigieuze wedstrijd ‘Creëer uw eigen autocarreis’ van BAAV & Busworld

Geschreven op 31 januari 2019 om 14:59 door Mario De Wilde

Uit 15 inzendingen wonnen 4 studenten van de opleiding toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge vorig jaar een prestigieuze wedstrijd georganiseerd door BAAV, de beroepsfederatie voor autobus- en autocarondernemers in Vlaanderen. Met de prijzenpot van 15 000 euro organiseren ze van 6 tot 10 februari 2019 een vijfdaagse autocarreis naar het Ruhrgebied. De studenten zijn afkomstig van Brugge, Bredene, Denderleeuw en Zomergem.

De 243 tweedejaarsstudenten van de vijf Vlaamse hogescholen die de bacheloropleiding toerisme en recreatiemanagement aanbieden hebben vorig academiejaar alle mogelijkheden van het reizen per autocar bestudeerd en uiteindelijk een eigen vijfdaagse autocarreis omschreven. Het gaat om een prestigieuze wedstrijd met een prijzenpot van € 15.000 die de winnaar aan de realisatie van het eigen reisproject kan besteden. Het is een initiatief van BAAV, de beroepsfederatie voor autobus- en autocarondernemers in Vlaanderen, die hiermee de nieuwe hype van aandacht van jongeren voor autocarreizen wil ondersteunen. De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Het Ruhrgebied en alle Vlaamse hogescholen voor toerisme en recreatiemanagement waren partner in het initiatief.

Het winnende project – uit de 15 inzendingen – werd ingediend door 4 studenten van Hogeschool VIVES campus Brugge: Charissa Mestdagh uit Bredene, Lieselot Lingier uit Brugge, Els Heyman uit Denderleeuw en Judith Reyné uit Zomergem. De betrokken docenten verwijzen naar de meerwaarde van dergelijke ‘werkveld-georiënteerde projecten’, die ertoe bijdragen dat de theoretische kennis op het vlak van reisontwikkeling, marktanalyse, marketing, prijscalculatie, e.d. kan worden getoetst aan de dagdagelijkse realiteit waarmee reisorganisatoren te maken krijgen.

Inge Serruys, opleidingshoofd toerisme en recreatiemanagement van VIVES : “Wij houden eraan om de specifieke eigenheden en uitzonderlijke mogelijkheden van autocarreizen met nadruk in ons lessenpakket op te nemen. Het duurzame en veilige karakter van het reizen per autocar zijn hiervoor belangrijke motivaties, maar ook de zeer eigen mogelijkheden die de autocar in het groepstoerisme biedt.
“Dit project geeft hiervoor zeer concrete praktijkervaring. We zijn zeer trots dat onze studenten deze prestigieuze prijs voor het tweede jaar op rij in de wacht slepen. We beschouwen dit als het resultaat van het geïntegreerd samenwerken van verschillende docenten over verschillende vakken heen.”

De jury bestaat uit autocarondernemers, reisjournalisten, reisleiders, reisagentschappen, vertegenwoordigers voor de bestemming (Duitse Nationale Dienst voor Toerisme en Ruhr Tourismus), toerisme-marketingexperts, samen 15 personen. Het programma, de verkoopbaarheid ervan, de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de logica van de route, tot zelfs de marketing ervan werden onder de loep genomen. De creatieve manier waarop omgesprongen wordt met het gebruik van de autocar tijdens verplaatsingen en de mogelijkheden van de bestemmingsregio zijn hierbij uiteraard belangrijke criteria. De prijs die de winnende studenten krijgen is de reis die ze zelf omschreven hebben, voor 30 personen. BAAV, de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme en Ruhr Tourismus investeren hiermee in een innovatief product en richten zich op een doelgroep met toekomst: de jeugd.
Jan Deman, secretaris van BAAV: “Wij vinden het zeer belangrijk dat het autocarproduct bij studenten toerisme en recreatie goed gekend is. Zij zullen in de toekomst mee de verkoop van autocarreizen realiseren, en hiervoor is een grondige kennis van het product de beste garantie. Daarenboven zijn de ideeën van deze jonge mensen inspirerend voor de bedrijven van onze sector. De vijftien reisbeschrijvingen die voor de finale geselecteerd werden komen allemaal op onze website en worden door onze leden geraadpleegd. Een dikke proficiat dus aan alle studenten, en zeker aan het winnende team van VIVES.” Proficiat aan alle studenten die aan de wedstrijd hebben deelgenomen. De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme hoopt dat ze ook in de toekomst geïnspireerd blijven door vakantieland Duitsland #GermanySimplyInspiring!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.