Home > VIVES Kortrijk krijgt oefenmotorblok van BMW Motorrad.

VIVES Kortrijk krijgt oefenmotorblok van BMW Motorrad.

Geschreven op 3 april 2019 om 16:28 door Mario De Wilde

Voortaan kunnen de leerlingen Motortechniek van VIVES Kortrijk hun technische kennis oefenen op de nieuwste generatie motorblokken van de BMW 750 GS en BMW 850 GS motorfietsen. Voor de scholen is dit een unieke gelegenheid om over het nieuwste didactisch materiaal te beschikken. BMW Group Belux wil met deze samenwerking de scholen helpen meer jongeren op te leiden tot motorfietstechnicus, wat net als de job van autotechnicus een knelpuntberoep is.

BMW Group Belux werkt als sinds 2014 samen met opleidingen autotechnicus binnen het kader van duaal onderwijs. Zo kunnen leerlingen stage lopen bij een concessie in hun buurt, worden onderdelen en cursussen ter beschikking gesteld én krijgen leerkrachten een zomeropleiding. Omdat ook de BMW Motorrad-concessies nood hebben aan goed opgeleide en gemotiveerde jongeren, zal dit programma in de toekomst ook uitgebreid worden naar motortechnici-in-spé.

Zeven Vlaamse scholen namen op 1 april een motorblok in ontvangst: Don Bosco Halle, GO Redingenhof Leuven, Karel De Grote Hoboken, PCVO Groeipunt Ninove, Vives Kortrijk, VTI Oostende en VTI Zeebrugge. Ook zes Franstalige scholen krijgen een motorblok: Campus Automobile Spa-Francorchamps, IFAPME La Louvière, IFAPME Arlon, IFAPME Liège, Institut Saint-Joseph in Etterbeek en HELHa Mons.

Voor Marc De Groof van BMW Motorrad Belux is dit programma een win-win: “Onze twintig BMW Motorrad concessies hebben de voorbije jaren steeds mooie groeicijfers neergezet. Om onze steeds groeiende klantenbasis op de best mogelijke manier te helpen, kiezen wij ervoor om structureel te werken aan een grotere instroom van jong talent. Op die manier kunnen wij de verschillende scholen ook een echte meerwaarde bieden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.