Home > Viskok van het Jaar 2019 is Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper

Viskok van het Jaar 2019 is Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper

Geschreven op 19 november 2018 om 18:02 door Mario De Wilde

Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper maakte het lekkerste en origineelste gerecht klaar met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op de Nationale Horecawedstrijd op 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. De wedstrijd was voorbehouden aan professionele koks. De wedstrijd is een initiatief van VLAM en wordt ondersteund door alle Belgische restaurateursverenigingen en de NorthSeaChefs.

De wedstrijd
Al voor de 30ste keer, organiseert VLAM een receptenwedstrijd rond de Vis van het Jaar voor professionals. Professionele koks dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent. Tijdens de Horeca Expo zetten de laureaten hun beste beentje voor en maakten hun recept met zeeduivel. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie.

Laureaten

Deze laureaten zaten in de finale:

Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst

Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem

Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge

Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem

Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge-Ieper

Prijzen

Michael Vanderhaeghe, de winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

1 reactie

Roelens-Vervaet Hilde
Geschreven op 2018-12-10 22:45:56
Proficiat ! En dank voor de receptjes van de lekkere mocktails (DF Elverdinge) Hilde 👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.