Home > Vijfmaal lekker eten in Brugge 

Vijfmaal lekker eten in Brugge 

Geschreven op 18 maart 2023 om 09:41 door Mario De Wilde

Staat er een tripje Brugge op de planning? Dan ben je wellicht op zoek naar enkele hotspots om lekker te eten in de idyllische stad. Gelukkig ontbreken deze hier dan ook alles behalve. Ga voor een simpele, of net iets uitgebreidere lunch, en hetzelfde geldt voor het diner. Daarnaast vind je er zowel traditionele Vlaamse kost, als overheerlijke tapas. Kortom: voor iedereen wat wils, het is enkel een kwestie van kiezen. De volgende 5 suggesties helpen je alvast hierbij. 

Margritt 

Op zoek naar een bruisende bar met een gezellig interieur? Dan zit je goed bij Margritt, één van de hipste adresjes van de stad. Bij mooi weer eet je je lunch op het binnenplein in een stralende zon. Maar ook voor een heerlijk diner kan je hier terecht. Voor verse gerechten en de soep van de dag check je simpelweg even het bord voor de deur. 

That’s Toast

Bij een tripje Brugge horen terrasjes en ijsjes, maar hierdoor nood aan een gezondere lunch? That’s Toast is één van de eerste healthy hotspots van Brugge. Alles wat je terugvindt op de menukaart is huisgemaakt, en bovendien kan je er terecht als vegetariër. Net als bij Margritt, eet je bij zomerse temperaturen je lunch in een rustige binnentuin, waar je bijvoorbeeld geniet van de zon met een smoothie. 

De Republiek 

Een volledig vakantiegevoel ervaar je in De Republiek met een glaasje wijn en lekker eten. De muziek staat er net iets luider dan we gewend zijn tijdens het tafelen, en er hangt een bruisende sfeer. In een historisch pand, dat omgetoverd is tot een fantastische zaak, klets je er gezellig bij met je vriendin(nen) terwijl je smikkelt van huisbereide tapas. Daarnaast vind je deze hotspot terug in het hart van de stad, waardoor het waarschijnlijk op wandelafstand ligt. 

Bonte B

Heb je even tijd? Reserveer dan bij Bonte B. Hier geniet je van echte Vlaamse kost zoals vol au vent en stoofvlees. De gerechten zijn dus op zijn minst even lekker als die van je grootmoeder, of misschien overtreffen ze wel? Het interieur voelt Scandinavisch en modern aan, met industriële verlichting

Franco Belge 

Uit de naam leid je het al af: In Franco Belge ervaar je een mix van Frans en Belgisch eten, maar dan met een moderne twist. Je tafelt er in een sfeervol interieur bestaande uit boomstamtafels en warme kleuren terwijl twee jonge chefs unieke gerechten voor je  bereiden. 

 

1 reactie

doet
Geschreven op 2023-03-18 19:07:11
Een link naar de restaurants kan niet, een link naar een website met tafels en verlichting wel ... tjah ... verborgen reclame? #triestig

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.