Home > Vijf West-Vlaamse teams racen mee in Red Bull Zeepkistenrace op het Circuit de Spa Francorchamps

Vijf West-Vlaamse teams racen mee in Red Bull Zeepkistenrace op het Circuit de Spa Francorchamps

Geschreven op 8 augustus 2022 om 11:20 door Mario De Wilde

Drie… twee…één… START. Na 5 jaar afwezigheid keert de iconische Red Bull Zeepkistenrace terug naar België. Op zondag 4 september 2022 zoeven tientallen zeepkisten langs een uniek parcours vol obstakels naar beneden. De knotsgekke motor-zonder-motor-race gaat immers door op een van de meest legendarische stukken F1-circuit ter wereld: Eau Rouge en Raidillon. In totaal wagen 50 teams uit heel België hun kans. En er zijn ook vijf West-Vlaamse teams die langs het iconische parcours van Spa-Francorchamps naar beneden razen in een zelfontworpen zeepkist. https://www.redbull.com/be-nl/events/red-bull-soapbox-belgium-2022

Uit meer dan 800 inzendingen kozen acteur Rik Verheye en producer en dj Kid Noize 50 teams uit. Vanuit alle uithoeken in ons land verzamelen op 4 september tientallen durfallen op het circuit van Spa-Francorchamps. Niet met een blitse bolide… wél met een zelfgemaakte zeepkist. TV-persoonlijkheid en waaghals Tom Waes is opnieuw host van de Red Bull Zeepkistenrace.

Vijf West-Vlaamse teams racen mee in de Red Bull Zeepkisterace. Emile Vanassch (25) uit Kortrijk is kapitein van team ‘Frietwiel’ én tegelijk ook co-piloot. “Ik wil eigenlijk winnen in de categorie ‘leukste ontwerp’ of ‘beste openingsact’, maar de rest van het team wil – jammer voor mij, want ik zit ín de zeepkist – voor ‘snelste tijd’ gaan (lacht). Hoe onze zeepkist er zal uitzien? We dachten eigenlijk aan een bakje friet, maar bij nader inzien is dat toch niet zo aerodynamisch. Het zal dus een puntzak worden.”

Tom Waes, host van de Red Bull Zeepkistenrace: “Het is ondertussen al de vierde keer dat ik de Red Bull Zeepkistenrace mag presenteren, en ik kijk er enorm naar uit. Deze editie wordt spectaculairder dan ooit! Wat een toplocatie en wat een helling! De beroemde Raidillon op Spa-Francorchamps naar beneden knallen in een zeepkist, wie wil dat nu niet? Mensen komen ook altijd met de meest gekke en unieke creaties. Als het maar vier wielen en een rem heeft… Geweldig om te zien!”

Praktische info
Zondag 4 september 2022
Circuit de Spa-Francorchamps
Info: redbull.be/zeepkistenrace

Deelnemende teams West-Vlaanderen

De foxies (Zwevegem)

D’hiet Piraat! (Brugge)

Frietwiel (Hooglede)

4 digits (Roeselare)

The Christmas Cruisers (Harelbeke)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.