Home > Vijf Diksmuidse sporters vormen het gezicht van Stappenplan dat zondag start

Vijf Diksmuidse sporters vormen het gezicht van Stappenplan dat zondag start

Geschreven op 28 april 2022 om 09:03 door Mario De Wilde

Zondag 1 mei start de stappenclash. De Diksmuidse sportdienst daagt inwoners een maand lang uit om elke dag zoveel mogelijk stappen te verzamelen. Dat kan door hard te lopen of te wandelen, maar ook andere sporten kan je omzetten naar stappen. In 2021 behaalde Diksmuide een mooie vierde plaats, dit jaar gaan we voor een podiumplaats! Tijdens de stappenclash neemt Diksmuide het op tegen inwoners van 12 andere gemeenten: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke. Opzet van de stappenclash is om inwoners aan het bewegen te krijgen door hen een maand lang hun stappen te laten registreren via www.10000stappen.be. Ook andere sportieve activiteiten tellen mee: tien minuten sporten staat gelijk aan 1.500 stappen.

Prijzenpot

Alle volwassen Diksmuidelingen die 31 dagen lang hun stappen registreren maken kans op een prijs. Nieuw dit jaar is dat ook sportclubs kunnen meedingen naar de titel. Clubs zitten in een aparte competitie met een eigen prijzenpot.

Inspiratie

Wie Diksmuide naar de overwinning wil stuwen, registreert zich voor 1 mei via www.10000stappen.be en sluit zich aan bij de groep ‘Diksmuide’. Op basis van de gegevens van je sporthorloge, smartphone of stappenteller voer je voor elke dag in mei je stappen in. Wandelclub Diksmuide biedt sportievelingen alvast wat inspiratie via vier wandeltrajecten tussen 5 en 13 kilometer die vertrekken vanaf sportcomplex De Pluimen. Je vindt de trajecten via www.diksmuide.be/sport (menu ‘Diverse projecten’) of aan het onthaal van de sportdienst (Pluimstraat 18). Alle wandelingen werden bovendien ook bepijld.

Elk stap telt

Elke volwassen Diksmuideling kan meedingen naar de prijzenpot. Wie zelf geen stappen kan registreren met een smartphone, stappenteller of sporthorloge kan bij de sportdienst een stappenteller lenen in ruil voor tien euro waarborg. Op 29 april organiseert lokaal dienstencentrum Ten Patershove om 14 uur een infomoment waarbij je meer uitleg krijgt over je registratie en het bijhouden van je stappen (zaal Quirinus – Maria Doolaeghestraat 2).

Waarom stappen?

Stappen is goed voor je gezondheid en het kost je niks. Je hoeft niet intensief te sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen door de trap in plaats van de lift te nemen, door je auto iets verder te parkeren, door te lunchwandelen, te tuinieren … Elke dag bewegen geeft je energie, boost je mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende ziektes.

Bij de campagnefoto van de stappenclash die gebruikt werd ter promotie vormen vijf Diksmuidse sporters het gezicht van de campagne. Je herkent v.l.n.r.: Noël Vanacker (KSVD/Donderdagstappers), Caroline Bouttelgier (Run4All), Annick Veryser (De Vredetrappers), Nick Lannoo (TTC Smashing Smude/Wandelclub Diksmuide) en Eddy Decaestecker (TC De Maene).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.