Home > Vier kunstenaars stellen heel de maand tentoon in ‘Art at Sea’ in Knokke

Vier kunstenaars stellen heel de maand tentoon in ‘Art at Sea’ in Knokke

Geschreven op 1 september 2021 om 18:58 door Mario De Wilde

Nog tot en met 30 september houden vier kunstenaars een tentoonstelling in de galerie ‘Art at Sea’ aan de Zeedijk 686 in Knokke. Deze tentoonstelling zal toegankelijk zijn vrijdag van 14 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur en op maandag van 14 tot 18 uur. Tevens kan men buiten deze uren langskomen na afspraak via 0495 254288.
De vier kunstenaars zijn :
-HEBBERECHT   –  schilderijen en objecten
-WOCSY   –  sculpturen in 3D-print en schilderijen
-EVA LUNA    –  juwelen
-Dirk M.  –  fotografie

Wocsy is een hedendaagse kunstenaar die, sinds hij afstudeerde een de kunstacademie, een unieke stijl in schilderwerk en installaties heeft ontwikkeld. Toen hij in aanraking kwam met de wereld van de kunst in de virtuele realiteit, zag hij de nood om het digitale met het materiële te combineren. Dit doet hij op een manier die trouw blijft aan zijn visie enerzijds, en die anderzijds de grenzen van de recente technologische ontwikkelingen op het vlak van driedimensionele digitale creatie en vertoning aftast.

Bij Dirk M. (°1959) groeide de microbe voor fotografie van een uit de hand gelopen hobby naar een ver doorgedreven passie. Na verschillende modules fotografie in het SNT te Brugge en workshops bij Belgische fotografen ontdekte hij zijn grote voorliefde voor zwart-wit-fotografie, waarbij zowel het landschap, het object alsook de mens centraal kunnen komen te staan.

HEBBERECHT is een Belgische kunstenaar (°1952) die in zijn werken de interactie wil aangaan met zijn publiek. Met sterke nadruk op enerzijds materie en anderzijds kleur wil hij binnendringen in het brein van de toeschouwer, waarbij hij telkens de nodige ruimte laat zodat de toeschouwer zichzelf in het werk kan plaatsen.
Hij stelde reeds meermaals tentoon in België, Nederland en ook in Polen. Zijn werk zit in collecties in België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Australië en de Verenigde Staten.

Het construeren van abstracte en geometrische hersenspinsels, vormen Eva’s fundament voor sereniteit en structuur in deze overweldigende wereld. Zij laat zich leiden door haar buikgevoel in zowel persoonlijke ontwerpen, als in haar hedendaags bestaan. Tijdens de secundaire opleiding Mode- en Objectvormgeving op het SKI te Gent, ontdekte Eva diepgewortelde fascinatie voor esthetische waarde binnen het driedimensionaal reliëf. Vervolgens besloot ze de stap te zetten naar de Hogeschool opleiding Juweelontwerp & Edelsmeedkunst aan Sint-Lucas te Antwerpen. Daar verbreedde zij haar horizon in visie en vakkunst. Echter bleef zij op haar honger zitten rond expressionistische constructie. Een vakopleiding als Juwelier-Goudsmid te Syntra Antwerpen gaf Eva een accurate basis om zich als zelfstandig ontwerpster te plaatsen.
Als kunstenares gebruikt Eva Luna haar introspectie als expressie, zonder al te veel analyse van diepgaande, verwrongen en conceptuele opvattingen. Puur en ongerept maakt zij gebruik van eigen taal; de vormentaal, met de geordende geometrische componenten als houvast binnen een wereld vol chaos. Het organische aspect binnen deze beschouwing is een cruciale uitlaatklep om een evenwicht te vinden tussen obsessie en bevrijding.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.