Home > Vier dieven ingerekend na verdachte handelingen in Nieuwpoort en na slimme achtervolging

Vier dieven ingerekend na verdachte handelingen in Nieuwpoort en na slimme achtervolging

Geschreven op 11 februari 2023 om 09:00 door Mario De Wilde

Eergisteren rekende de Politie Westkust vier dieven in nadat een winkelbediende alarm sloeg. De aanleiding van de arrestatie vond plaats in Nieuwpoort waar een alerte winkelbediende opmerkte dat vier mannen zich vreemd gedroegen. Toen de mannen de plaats verlieten, bleek dat er zaken uit de winkel waren verdwenen. Uit de camerabeelden die onze ploeg analyseerde, zagen we dat het groepje mannen deze goederen uit de winkel had gestolen. De opmerkzame winkelbediende had bovendien uit een gesprek met de mannen opgevangen dat zij misschien hun weg zouden verderzetten naar De Panne en lichtte ons hierover in.

Dankzij de CCTV-camera’s werd de wagen van de mannen al snel opgemerkt. De auto werd effectief aangetroffen in De Panne. Inspecteurs in burger merkten de mannen die aan de beschrijving voldeden op, volgden hen en onderschepten hen. De autosleutel die één van de mannen bij zich droeg, werd gelinkt aan het verdachte voertuig. Bovendien hadden de mannen de buit op zak en werden gestolen goederen en dieventassen in de wagen aangetroffen.

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. De onderzoeksrechter besliste om de mannen verder aan te houden. Zij verschijnen binnenkort
voor de raadkamer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.