Home > Video. Zo geven Nicolas Bauwens en Robin Wittouck uit Rekkem een absurde kijk op de middeleeuwen

Video. Zo geven Nicolas Bauwens en Robin Wittouck uit Rekkem een absurde kijk op de middeleeuwen

Geschreven op 20 februari 2023 om 15:39 door Mario De Wilde

Nu Tom Waes al enkele weken terug in de tijd reist in ‘Het verhaal van Vlaanderen. Van de prehistorie tot nu’, kunnen twee West-Vlaamse gabbers niet achterblijven. En het is behoorlijk hilarisch. Comedian Nicolas Bauwens (36) en klankman Robin Wittouck (21) uit Rekkem maakten een absurde sketch over de middeleeuwen. We komen meer te weten over de dansplaag, graantekort en de gemiddelde leeftijd van iemand die toen leefde. Allemaal gebracht met humor en in een middeleeuws decor.

Nicolas: “We hebben allemaal les gekregen over de middeleeuwen op school maar er zijn veel dingen die we niet weten. Na wat opzoekingen te hebben gedaan op het internet, zag ik dat er veel grappige dingen waren waar niemand over sprak. Absurde en vreemde dingen. En daar wou ik een sketch over maken.”

Robin: “Ik weet niet precies hoe Nicolas aan dit idee kwam, maar toen ik het script las wou ik onmiddellijk beginnen filmen ! Ik wist dat het een grappig filmpje ging worden en dat we ons gingen amuseren tijdens het draaien.”

Nicolas: “We liggen altijd krom en volgen niet altijd het script. Soms zeg ik absurde dingen of doe ik iets die we niet hadden afgesproken. Meestal laten we dat er dan ook in.” (lacht)

Robin: “Alles is gebaseerd op echte feiten maar we nemen er een loopje mee. Maar het is wel interessant en toch een beetje leerrijk.”

Nicolas: “Het doel is om de mensen te doen lachen. We brengen iets die misschien absurd is maar het is wel nog interessant. Ik hoop in ieder geval dat de mensen het leuk vinden.”

Ik zou zeggen: de volumeknop op 10 en kijken (en genieten) maar….

 

3 reacties

Jorg De Caluwé
Geschreven op 2023-02-20 19:08:33
Hahahahahahaha....Ik heb morgen van mijn bazen een vrije dag nodig om te bekomen. Jorg De Caluwé uit De Haan
De Lomme van Aartrijke
Geschreven op 2023-02-20 18:56:25
Tom zal het niet graag horen en zijn bazen van de VRT ook niet maar ik ben op een hilarische manier meer te weten gekomen dan in de TV-serie. Zou ook wekelijks moeten op antenne komen. De Lomme van Aartrijke
Rosalie Meersseman
Geschreven op 2023-02-20 16:07:33
Echt te maf, zeg. Zit op mijn appartement in Middelkerke en heb het al drie keer bekeken. Diene vent heeft klasse! Rosalie Meersseman

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.