Home > Video. Yvan Guilini voorjaar 2022 voor het eerst in 25 jaar op de planken en dat in zijn eigen Brugge

Video. Yvan Guilini voorjaar 2022 voor het eerst in 25 jaar op de planken en dat in zijn eigen Brugge

Geschreven op 26 oktober 2021 om 17:21 door Mario De Wilde

Slechts een paar noten volstaan om ‘Winter Memories’ – de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini – te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank. Met zijn eigen sound, een mix van jazz en klassiek, draaide ‘The King of Hammond’ succesvol mee.

 

Ook ‘Romantica’, ‘Long Time Ago’ en ‘Jet Fly Me To Japan’ tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. Acht jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment. Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z’n instrumenten verkocht en de deuren van z’n studio achter zich dichttrok. Echter diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek … Na een sabbatperiode van 25 jaar doorbreekt Yvan Guilini, de man achter de instrumentale wereldhit ‘Winter Memories’ de stilte en bracht in 2020 een nieuwe CD uit.

 

Het plan was ook om er direct een toer aan te koppelen, maar deze werd omwille van corona uitgesteld. Yvan zelf heeft één keertje in de Stadsschouwburg van Brugge opgetreden, lange tijd geleden nog aan de zijde van Willy Lustenhouwer. Pittig detail: samen met zijn vader en broer heeft hij rond de Stadsschouwburg nog de lampen van de lantaarns geplaatst als toenmalige werknemer van het al even toenmalige EBES. Schepen van Cultuur van Brugge Nico Blontrock: “Bruggeling Yvan Guilini is aan een stevige come back bezig. Ik kom binnenkort nog eens terug op onze gezamenlijke belevenissen bij Ment Tv van maanden terug, toen Yvan er stevig in de bloemen werd gezet. Vandaag werd in Brugge bekend gemaakt dat Yvan optreedt op 22 april in onze stadsschouwburg. Ik kom er mettertijd meer in detail op terug. Ik gun het Yvan echt van harte.”

Voor deze gelegenheid wordt een heus Hammond orgel van maar liefst 160 kg verhuisd naar het podium van de Stadsschouwburg, een unieke ervaring! Als je wilt genieten van deze unieke klanken kan je voor tickets terecht op www.show-time.be, via de ticketlijn 050/44 30 60, via In&Uit Brugge of via het bespreekbureau van CC Brugge.

 

2 reacties

Marie José Van Parijs.
Geschreven op 2021-11-04 12:25:38
Super om je terug te zien optreden,zal zeker komen hoor
Irène
Geschreven op 2021-10-30 12:51:28
Yvan Guilini is een heel sterke persoon die het aan de buitenkant niet toont maar in zijn muziek uit hoe gevoelig hij is. Dit artikel is welverdiend!! Bedankt Yvan Guilini voor het delen van de muzikale vitaminen en bedankt voor dit artikel. Groetjes uit Villajoyosa xx , Irène

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.