Home > Video: Wolker uit Avelgem knap tweede op Humo’s Rock Rally

Video: Wolker uit Avelgem knap tweede op Humo’s Rock Rally

Geschreven op 19 oktober 2020 om 11:52 door Mario De Wilde

Singer-songwriter Meskerem Mees heeft gisteren in Ancienne Belgique de 22ste editie van Humo’s Rock Rally gewonnen. Het duo uit Gent haalde het voor post-rock band Wolker (Avelgem) en hiphopper Dyce (Leuven). De ING Publieksprijs werd gewonnen door de Gentse band Yokan. De vakjury, bestaande voor Humo uit journalisten Katia Vlerick, Jurgen Beckers, Frederick Vandromme en organisator Pascal Depreeuw aangevuld met Joost Zweegers (Novastar), Philip Bosschaerts (Mintzkov), Eppo Janssen (Pukkelpop, Willy en Duyster) en Astrid De Sterck (programmator AB) loofde Meskerem Mees voor haar talent

Wolker is een duo uit Avelgem. Wolker maakt muziek op een atypische manier, werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Wolker is triomfantelijke, bombastische indie pop/rock, in de huiskamer opgenomen, in de keuken gemixt.

Dansende Beren

Op plaat moet Wolker niet veel trucjes bovenhalen om ons te overtuigen, maar live eten we al helemaal uit hun handen. Een groots geluid, feilloos gebracht.

Luminous Dash

“Talking Minds” kent een erg doordachte opbouw die uiteindelijk explodeert in een dynamische drumpartij die het lied volledig tot zijn recht doet komen.

Damusic

Met “Talking Minds” wordt de spanning gestaag opgebouwd en weer losgelaten wanneer dynamische arrangementen en voortgestuwde ritmische percussie elkaar achtervolgen als waren het dartele hengsten op een weidse prairie ergens in het Wilde Westen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.