Home > Video. Waregems bedrijf ontwikkelt de meest futuristische grasrobot ooit

Video. Waregems bedrijf ontwikkelt de meest futuristische grasrobot ooit

Geschreven op 17 maart 2021 om 19:40 door Mario De Wilde

Gisteren lanceerde ‘The Toadi Order’ uit Waregem haar autonome grasrobot ‘Toadi’ via een live event. Het was geen gewoon event, maar leek meer op een productvoorstelling zoals Apple of Tesla er geven, iets wat nog volledig nieuw is in België. Er werd een volledige tuin opgebouwd (in de schouwburg van Kortrijk) waarin de presentator en CEO, Wesley Lorrez, uitleg gaf en een uitgebreide productdemo uit de doeken deed. Er werden meer dan driehonderd vragen gesteld via een speciale event pagina en omdat de shop een kwartier voor einde van de show open ging werden er in die korte tijd al 87 Toadi’s verkocht.

Al snel werd duidelijk in de voorstelling en demo’s dat Toadi niet de zoveelste grasrobot is. De robot werkt aan de hand van een camera en artificiële intelligentie, wat uniek is.

Zo is er geen perimeter kabel nodig en is de installatie simpelweg te vervolledigen via een wandeling rondom de tuin. De veiligheid werd duidelijk toen er drie kinderen en een trampoline on stage verschenen. De robot stopte netjes en draaide zich daarbij ook om. Toadi rijdt niet tegen een object/mens aan om te weten dat er zich daar een obstakel bevindt, ze ziet het gewoon. Zo groeide plots een boom in de tuin waarop Toadi toonde hoe ze met veranderingen om ging in een tuin. Ook hier stopte ze voor.

Er werden ook verschillende hardwarematige vernieuwingen voorgesteld waaronder de ‘Da Vinci’s Pencil’ waarmee je de maaihoogte automatisch kan versteld worden. De motoren zitten vanaf heden in de wielen en omdat deze brushless zijn gaan ze theoretisch levenslang mee en zijn ze bovenal enorm stil.

Het Toadi verhaal werd ook ondersteund door Vlaams Minister van innovatie, Hilde Crevits, die dit deed in een persoonlijke videoboodschap waarin ze het bedrijf loofde voor hun product en de technologie die ingezet werd. Ook het duurzame productieproces, dat aan de hand van 3D-printing in lokale Ateliers gebeurt, werd in de verf gezet. Toadi blijkt aan een enorme groei bezig te zijn. Er werd onlangs een nieuw Toadi Atelier in Oudsbergen opgezet waarna er nog verschillende volgen in Luik, Hamburg(Duitsland) en Pennsylvania(De Verenigde Staten). Omdat de vraag groot is naar Toadi wordt er voorlopig nog met een wachtlijst gewerkt. De wachttijden lopen tot enkele maanden op. Wesley Lorrez hoopt deze in te korten door meer Ateliers op te starten in alle landen waarin Toadi al verkocht wordt.

www.toadi.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.