Home > Video. ‘War on Talent’: Kortemark promoot vacatures via jobdag en ludiek filmpje

Video. ‘War on Talent’: Kortemark promoot vacatures via jobdag en ludiek filmpje

Geschreven op 24 februari 2022 om 08:30 door Mario De Wilde

Kortemark organiseert op zaterdag 19 maart voor het eerst een jobdag in De Roende. Er zijn momenteel immers niet minder dan 7 vacatures in te vullen. Specifiek voor de functie van begeleid(st)er in de buitenschoolse kinderopvang werd daarnaast ook een ludiek vacaturefilmpje ingeblikt. Is de ‘war on talent’ nu ook uitgebroken bij de lokale besturen? Het heeft er alle schijn van. Wie als werkgever – of het nu in de private of de openbare sector is – de juiste mensen met expertise in huis wil halen, moet zijn tenen uitkuisen en zorgen dat die kandidaten warm gemaakt worden met mooie voorwaarden, leuke extra’s en een fijne werkomgeving. De witte merels liggen immers niet voor het rapen en worden bovendien langs alle kanten aan de mouwen getrokken. Dan komt het erop aan van op te vallen wanneer je vacatures aan te kondigen hebt.

Bij het lokaal bestuur van Kortemark zijn er bovendien zeven vacante plaatsen ineens in te vullen. Het gaat van een teamleider openbare werken of een coördinator en een administratief medewerker dienstverlening en onthaal, over een coördinator en een deskundige personeel en organisatie, tot een coördinator BKO/maatschappelijk werker en een begeleid(st)er voor de BKO. Dat er zo veel vacatures tegelijk komen open te staan, heeft vooral te maken met een recente hertekening van het organigram, op basis van de huidige noden en prioriteiten.

Ook toekomstige collega’s aanwezig

Op zaterdag 19 maart wordt daarom een jobdag georganiseerd, en dit van 9 tot 12 uur in De Roende. Geïnteresseerden kunnen er vrij in en uit lopen om meer te weten te komen over de openstaande vacatures. Ze kunnen er trouwens meteen ook al kennismaken met hun eventuele toekomstige collega’s van die dienst, want ook zij zullen aanwezig zijn om nog meer uitleg te geven. Hongerig naar info, of hongerig tout court: we zorgen dat iedereen voldaan naar huis vertrekt. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Om deze jobdag aan te kondigen, werd een promotiecampagne uitgewerkt die inspeelt op de darts-hype. Een kleine honderd affiches werden verdeeld onder de lokale handelaars en horecazaken. En specifiek voor de job in de BKO werd zelfs een ludiek filmpje opgenomen. Daarvoor werd de mosterd gehaald bij de rubriek ‘De Crèche’ uit Iedereen Beroemd. Voor Kortemark werd dat dan ‘Den upvang’, en ook hier werden de originele kinderstemmen van de kindjes van BKO Okiedokie in Zarren vervangen door een grappige voice-over. Het resultaat zie je meteen hieronder

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.