Home > Video. Vuurwerkfestival in Knokke-Heist weet duizenden kijkers naar het strand te lokken

Video. Vuurwerkfestival in Knokke-Heist weet duizenden kijkers naar het strand te lokken

Geschreven op 24 augustus 2022 om 09:06 door Mario De Wilde

Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist was gisteravond over halfweg. Vier verschillende landen brengen een verhaal met vuurwerk en muziek in een zinderende show. Morgenavond is Polen aan de beurt en komende zaterdag 27 augustus sluit België het festival af en wordt de winnaar bekend gemaakt. Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist is gekend om zijn kwalitatieve vuurwerkshows, die volledig gesynchroniseerd zijn op de muziek. Vuurwerkmakers zijn dan ook vereerd als ze mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit jaar mogen Duitsland, Frankrijk, Polen en Griekenland het tegen elkaar opnemen.

Gisteren was Polen (Nakaja Art) aan de beurt. Al eeuwenlang maakt vuurwerk feestelijkheden écht bijzonder. Deze zomer kunnen we eindelijk opnieuw samenkomen om zorgeloos te genieten van evenementen en festivals, en dat moet gewoon gevierd worden. Deze show is een symbool van hoop. Vanaf nu wordt alles alleen maar beter!
Morgen 25 augustus is het de beurt aan 25 augustus: Griekenland (Nanos Fireworks). Deze buitengewone voorstelling verbeeldt op een heel aparte manier dat alle gebeurtenissen in het leven, zowel de goede als de minder goede, belangrijk zijn. Met muziek vol emotie – voor zowel droevige als vreugdevolle momenten– brengt dit verhaal onze ziel in vervoering. Een sensationele ontdekkingsreis voor de zintuigen.
27 augustus: België (HC Pyrotechnics)
Deze voorstelling brengt hulde aan wereldberoemde artiesten en muzikanten die ons verlaten hebben, maar inspirerende meesterwerken creëerden die vandaag nog steeds enorm populair zijn en meegezongen worden. De score voor dit vuurwerkspektakel omvat nummers van Aretha Franklin, Michael Jackson, Whitney Houston, Freddie Mercury en vele andere muzieklegendes. (Foto’s Kristine Vanclooster)
PRAKTISCH:
Locatie: strand t.h.v. Meerlaan. Start: om 22 uur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.