Home > Video. Voor het eerst speciale nachttreinen naar en van WeCanDance in Zeebrugge

Video. Voor het eerst speciale nachttreinen naar en van WeCanDance in Zeebrugge

Geschreven op 2 februari 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

WeCanDance kijkt uit naar haar tiende editie in 2023 en dat wordt er nu al eentje om nooit te vergeten! Het festival verwacht dit jaar meer dan 15.000 bezoekers per dag op 5, 6, 12 en 13 augustus 2023. Op 9 februari kondigt het electronic beach festival zijn thema en line-up aan, gisteren gaven ze alvast mee dat er voor het eerst sinds de start in 2013 nachttreinen worden ingelegd. “De kracht van WeCanDance ligt in onze unieke combinatie van muziek, food en fashion maar wat vaak als vanzelfsprekend wordt genomen is onze magische locatie in Brugge. Dit jaar, tijdens onze verjaardags-editie, willen we onze locatie op het strand volmondig in de kijker zetten. Door de nachttreinen in te leggen hopen we bezoekers van buiten Brugge de mogelijkheid te geven de prachtige regio ook voor én na ons festival verder te kunnen ontdekken. De band met de lokale horeca, ondernemers en bevolking is één van de belangrijkste bestaansredenen van ons festival. We zijn ons publiek en de regio dan ook erg dankbaar dat we dit jaar onze tiende editie organiseren”, aldus Bart Roman, founder van het festival.

Voor of na WeCanDance 15 kilometer verder logeren in Brugge is ideaal om je te laten onderdompelen in de unieke combinatie die de regio Brugge en Zeebrugge vormen; een mix van de natuurlijke strandomgeving en het historisch, culinair vernieuwende kader van de stad Brugge. Het festival moedigt door het inleggen van de nachttreinen zijn bezoekers dan ook aan om een overnachting te boeken bij een van de lokale hotels of B&B’s in de pittoreske stad.

“We zijn erg trots om al tien jaar een festival als WECANDANCE te mogen verwelkomen op ons strand in Zeebrugge. Ieder jaar trekt het festival nieuwe, jonge, bezoekers naar onze regio. Door de nachttreinen in te leggen hopen we bezoekers van het festival te stimuleren een weekendje weg te boeken en zo de lokale Brugse horeca te laten meegenieten van het overweldigende succes van het festival”, aldus nog burgemeester Dirk De Fauw

Vorig jaar verdubbelde het aantal bezoekers en daarmee ook de vraag om, na het festival, in Brugge te geraken met het openbaar vervoer. Het festival wil ieder jaar niet enkel groeien in zijn bezoekers maar vooral als festival, ze staan er dan ook op te luisteren en te faciliteren waar kan en nodig. “Ons doel als festival is om iedereen een ongelooflijke dag bij ons op het strand te bezorgen, maar we ambiëren vooral dat elke bezoeker veilig thuiskomt en waar beter dan in Brugge?”, besluit Bart Roman.

Na de succesvolle, sold-out, editie in 2022 is het festival helemaal klaar om duizenden bezoekers te verwelkomen op het Zeebrugse strand. Het startschot voor beide weekends wordt gegeven op zaterdag 5 augustus 2023. Alle informatie over tickets kan je vinden op www.wecandance.be,

WAT? — Nachttreinen na afloop van elke festival dag naar Brugge

TICKETS? — te koop via NMBS vanaf 19.07, een ticket heen & terug bedraagt € 13

INFO? — het aantal plaatsen is beperkt, dus snel zijn is de boodschap.

Een terugblik op de uitverkochte 4 daagse-editie in 2022 vind je hier:

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.