Home > Video. Straks belangrijk degradatieduel tussen West-Vlaamse buren KV Oostende en Cercle Brugge

Video. Straks belangrijk degradatieduel tussen West-Vlaamse buren KV Oostende en Cercle Brugge

Geschreven op 17 september 2022 om 10:59 door Mario De Wilde

Straks om 18.15 uur staat het kelderduel Cercle Brugge-KV Oostende op het programma. Bij Cercle wordt een feestje georganiseerd. Rekening houdend met de weersvoorspellingen hopen we om zaterdag net zoals de voorbije thuiswedstrijden opnieuw buiten een Fandorp XL te organiseren, maar mocht het toch te veel regenen zal het Fandorp voor en/of na de wedstrijd doorgaan in de centrale pub. DJ Jay Wall zorgt er voor de nodige beats.

Spelersnieuws Cercle Brugge: de herstelde Jesper Daland bleef uit voorzorg aan de kant. Olivier Deman herviel in zijn enkelblessure en werd tegen de Great Old gewisseld. Omwille van een enkelblessure werd Louis Torres Dattero tegen Antwerp gewisseld.

Oostendse selectie (19): Hubert, Phillips, Urhoghide, Tanghe, Medley, Katelaris, D’Haese, Capon, Sakamoto, Amade, McGeehan, Rocha, Dewaele, Musayev, Bätzner, Ambrose, Atanga, Berte, Hornby.

Geblesseerd: D’Arpino

Geschorst: Albanese (1/1)

Niet geselecteerd: Schelfhout, Govaers, Osifo, Wylin, Ndicka, Koziello, Boonen, Stiers, Mebude.

Opmerkingen: McGeehan en Capon komen weer in de selectie, net als Katelaris. Op de langdurig gekwetste D’Arpino na dus geen blessurezorgen voor Yves Vanderhaeghe. Morgen valt nog één speler af.

Voorbeschouwing:

Na de deugddoende thuiszege tegen Eupen wacht met een Cercle Brugge een korte verplaatsing naar een rechtstreekse concurrent. Mits winst kunnen Vanderhaeghe en co een zeven-puntenkloof slaan met de rode lantaarndrager uit de Jupiler Pro League. Cercle pakte in 8 wedstrijden amper 5 punten. Hierbij opvallend is dat dit puntentotaal integraal thuis behaald werd. Er werd gewonnen van Anderlecht, terwijl tegen Mechelen en concurrent Zulte Waregem gelijk gespeeld werd. De wedstrijd tegen KVO wordt door Thalhammer als uiterst belangrijk beschouwd.

Inkomende/uitgaande transfers:
De buren van Cercle waren tijdens het tussenseizoen heel actief op de transfermarkt. Doelman Didillon vertrok naar zusterclub Monaco, terwijl Radoslaw Majecki de omgekeerde beweging maakte. Andere vertrekkers waren Corryn, Vitinho, Hazard, Koshi, Cassaert, Kanouté en Gory. Huurling en doelpuntenmaker Matondo keerde terug naar Schalke en speelt intussen bij Rangers.
Inkomende transfers zijn Ueda, Mianque, Kehrer, Ghobo, Larade, Heitor, Marcelin, Wilke en Francis.

Vorige wedstrijd:
Vorige week ging Cercle op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Antwerp, de leider van de vaderlandse competitie. In een matige partij was Cercle grotendeels de evenknie van de Antwerpenaars maar de bezoekers waren efficiënter voor doel. Janssens scoorde zeer vroeg het eerste doelpunt, terwijl Alderweireld iets over het uur met een tweede treffer de wedstrijd doodmaakte.

Thalhammer speelde met de volgende ploeg tegen Antwerp: Majecki, Deostere, Popovic, Marcelin, Torres, Hotic, Lopes, Van Der Bruggen, Deman Ueda en Denkey. Miangue, Ravych, Abu, Ghobo en Wilke vielen in .

Opmerkelijk:

– Het was van tegen KVO (0-1) geleden dat Cercle nog eens thuis verloor.

– Cercle scoorde nog maar drie keer. Anderzijds incasseerde Groen-zwart al 13 tegendoelpunten.

– Ondanks een weinig benijdenswaardige laatste plaats realiseerde de Brugse goalie opvallend genoeg 2 clean sheets.

– Met een effectieve speeltijd van 46 minuten wordt er in wedstrijden van Cercle het minst gevoetbald.

Vorig seizoen:
KVO won dankzij een schitterende vrije trap van D’Arpino met de kleinste score van Cercle Brugge.

Spelleiding:

Scheidsrechter: Dhr. Jonathan Lardo

Assistenten: Dhr. Florian Lemaire en Dhr. Laurent Conotte

4de official: Dhr. Jordy Vermeire

VAR: Dhr. Nathan Verboomen

Voor beide ploegen is winnen bijna een must want na de interlandbreak ontvangt Oostende een goed spelend Genk en Cercle moet naar Gent.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.