Home > Video: rijbaan in uitgewassen beton en voetpaden in kassei: zo wordt Oostkerke

Video: rijbaan in uitgewassen beton en voetpaden in kassei: zo wordt Oostkerke

Geschreven op 21 september 2020 om 11:48 door Mario De Wilde

Het ontwerp voor de tweede fase van de vernieuwing van Oostkerke-centrum is bijna klaar. Afgelopen week was er een informatie-avond voor de bewoners. Details kunnen nog worden aangepast, maar de grote lijnen liggen vast. De rijbaan in het dorp zal in uitgewassen beton worden aangelegd, de voetpaden en parkeerstroken in kasseien.
Na de bouw van een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie aan de Sabtsweg en de vernieuwing van de Eienbroekstraat, een deel van de Hoekestraat, de Sint-Guthagostraat en een deel van de Heitegemstraat is het in de tweede fase de beurt aan de rest van het dorp: de Sint-Kwintensstraat, de Processieweg, de Zuidbroekstraat, de Monnikeredestraat en het overige deel van de Heitegemstraat.

Het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) voor het dorp schrijft voor dat er in het centrum met kleinschalige materialen moet worden gewerkt. Om een kwalitatieve rustieke uitstraling te bekomen, wordt voorgesteld om de rijbaan in uitgewassen beton te realiseren en de parkeerplaatsen en voetpaden in platte klinkers. De inrichting van de Sint-Guthagostraat wordt in deze uitvoering hernomen. De stad komt hiermee tegemoet aan de opmerkingen van de bewoners tijdens een vorige inspraakronde.

Na deze werken, waarvan de uitvoering is gepland na het zomerbouwverlof 2021, zal het volledige dorp voorzien zijn van een optimaal gescheiden riolering. Het hemelwater zal in de plaatselijke grachten worden geloosd. Het afvalwater komt, na een zuiveringsproces ter plaatse aan de Sabtsweg, in de Zwinnevaart terecht. Stad Damme, Aquafin en TMVW-Aquario sloegen hiervoor de handen in elkaar.

Vragen, opmerkingen en suggesties kunnen met een bericht aan stadsontwikkeling@damme.be worden bezorgd.

Timing
De opmerkingen en suggesties van de bewoners zullen met het beleid worden gedeeld en aan het ontwerp worden afgetoetst. Daarna wordt het plan aan de gemeenteraad voorgelegd, start het vergunningsproces en het zoeken naar een aannemer. Dit voorbereidend werk moet voor de zomer 2021 zijn afgerond. Als de aannemer gekend is, zal een nieuwe infovergadering plaatsvinden met meer gedetailleerde informatie over de precieze uitvoering van de werken. Door een aanpassing van het rioleringsconcept kan voor de uitvoering het gebruik van ‘damplanken’ worden vermeden. Voorafgaand aan de uitvoering van de werken, laat Stad Damme op haar kosten ook een plaatsbeschrijving opmaken. De start van de effectieve uitvoering van de werken is voorlopig gepland na het zomerbouwverlof 2021.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.