Home > Video: ook volgend jaar geen Kattenstoet in Ieper. Aftellen naar mei 2022

Video: ook volgend jaar geen Kattenstoet in Ieper. Aftellen naar mei 2022

Geschreven op 23 september 2020 om 12:19 door Mario De Wilde

Op 9 mei 2021 zal de 46ste editie van de Kattenstoet niet door de straten van Ieper trekken. In samenspraak met het directiecomité van de Kattenstoet besliste het College van Burgemeester en Schepenen de editie uit te stellen naar 2022. Aan de Kattenstoet gaan maandenlange voorbereidingen vooraf, het was dus noodzakelijk om de beslissing nu al te nemen. Op dit moment kunnen de voorbereidingen met de vele vrijwilligers en meer dan 2000 figuranten moeilijk coronaproof worden georganiseerd. Bovendien is het ook onzeker of de editie in mei effectief kan doorgaan, en dat zou zonde zijn van de vele inspanningen. De Kattenstoet staat in 2022 gepland op de tweede zondag van mei.

Diego Desmadryl, schepen van evenementen en voorzitter van het directiecomité Kattenstoet: “Dit was geen gemakkelijke beslissing. We betreuren het enorm dat de Kattenstoet niet kan plaatsvinden, maar veiligheid en gezondheid primeren uiteraard. De vele medewerkers zijn alvast gemotiveerd om er in 2022 een spetterende editie van te maken! We denken nu ook volop na over een alternatief coronaveilig programma om op 9 mei 2021 Ieper alsnog in de schijnwerpers te zetten als kattenstad. ”  

De driejaarlijkse Kattenstoet, met een stoet op zondagmiddag en een aankondigingsprogramma op zaterdagavond is een van de succesvolste stoeten in Vlaanderen die telkens zo’n 50.000 toeschouwers lokt uit binnen- en buitenland, waarvan zo’n 5 000 uit Japan. Bij elke editie pakt de stoet uit met enkele vernieuwingen (nieuwe praalwagens, kledij, verhaallijnen …).

Foto: hotel-investering Ieper

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.