Home > Video. Oekraïense muziek en dans als dank voor Brugse gastvrijheid

Video. Oekraïense muziek en dans als dank voor Brugse gastvrijheid

Geschreven op 29 augustus 2022 om 09:36 door Mario De Wilde

Ter gelegenheid van 24 augustus – de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne, en ook de dagen daarna, organiseerde de Oekraïense gemeenschap van Brugge verschillende evenementen. Op woensdag 24 augustus van 15.00 tot 17.00 dankten de Oekraïners in het Ontmoetingscentrum Oekraïne (Joris Dumereyplein, Van Volden) de burgemeester van Brugge, het Stadsbestuur, het OCMW, vzw HABO, de juridische balie, het CAW en de vrijwilligers van het Ontmoetingspunt in Brugge voor hun betrokkenheid, aandacht voor de noden en belangrijke hulp aan Oekraïners in Brugge.

Afgelopen weekend zaterdag was er in de Hauwerstraat een vredesbetoging tegen de oorlog in Oekraïne en een benefietconcert van ontheemde artiesten. De organisator was hier de vzw Internationaal Netwerk #BruggeUA. Op het programma stonden een flashmob ‘Wij komen uit Oekraïne’, Oekraïense en Krim-Tataarse muziek, animatie, cadeaus voor kinderen. Het evenement ging naar een goed doel. Alle verzamelde fondsen zullen worden overgemaakt aan de organisatie ‘Union of Oekraïense Vrouwen van België’.

Zaterdagavond namen in De Brug, Centrum voor het Vrije Denken, Het Cultureel Centrum van Oekraïne in België onder leiding van voorzitter Svitlana Lebiga in samenwerking met de Oekraïense Ambassade te Brussel, deel aan een internationaal project ‘Global Wellness Day Ukraine’. Het nieuwe initiatief had als naam ‘Dromen over de puinhoop gezien door de ogen van de kinderen in Oekraïne’. Aan dit project werkten maar liefst 170 landen over de hele wereld samen met de gevluchte Oekraïense kinderen die aanwezig zijn in hun land. De realisatie ervan in Brugge kon doorgaan dankzij de goede medewerking met de voorzitter Jo De Bruyne van de non-profitorganisatie De Brug, Centrum voor het Vrije Denken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.