Home > Video: OCMW Brugge en SOBO slaan handen in elkaar voor paasbrunch

Video: OCMW Brugge en SOBO slaan handen in elkaar voor paasbrunch

Geschreven op 24 maart 2021 om 09:27 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van Pasen biedt de vzw SOBO via hun website paasbrunches aan. Wie zo’n brunch bestelt kan de box op Paaszondag 4 april afhalen in het sociaal restaurant of in de lokalen van SOBO in de Pathoekeweg. Het Brugse OCMW biedt financiële ondersteuning om de brunch ook betaalbaar te maken voor mensen met een beperkt inkomen. David Rotsaert, directeur vzw SOBO: “Voor de komende paasbrunch halen onze chefs van Pas Partout letterlijk het beste uit de kast en uit het fornuis. De brunch – een combinatie van ontbijt en lunch – bestaat uit: confituur, choco, honing (afkomstig van de bijtjes op het dak van onze locatie in de Pathoekeweg!), granola, ovenverse broodjes, quiche, soep, blini-zalm, parelcouscoussalade, kipsalade, forelmousse, pasta, cheesecake met vers fruit, tomaat-mozzarella, muffin, mocktail, breydelham, kaas én chocolade van The Chocolate Line. Wij bereiden alles vers in eigen huis. We bieden ook enkele lekkere en betaalbare wijnen aan, die perfect met de brunch samengaan.
De kinderbox bestaat uit een sandwich, een croissant, choco, confituur, tomatensoep met balletjes, pasta carbonara, cheesecake met coulis, 2 pannenkoekjes, mini pizza met ham, chocolade en fruitsap.”

De standaard prijs van een afhaalbox voor twee personen bedraagt 55 euro. Een éénpersoonsbox kost 30 euro en een kinderbox 12 euro. Met de financiële steun vanuit het OCMW kunnen de boxen tegen een sterk verminderde prijs worden aangeboden aan mensen met een beperkt budget. Een dergelijke financiële tegemoetkoming door het OCMW werd in het verleden al eens aangeboden voor de oudejaarsmaaltijd van SOBO eind 2020.

Schepen Pablo Annys: “Met de tussenkomst vanuit het OCMW kunnen we de drie type boxen aanbieden tegen respectievelijk 15, 7,5 en 5 euro. Deze prijzen zijn onder andere geldig voor mensen met een inkomen onder de Europese armoedegrens en mensen in budgetbeheer of schuldbemiddeling. Inschrijvingen met een sociaal tarief gebeuren via een doorverwijzer. Indien er ondersteuning nodig is omdat de financiële situatie van een cliënt niet helemaal duidelijk is, kunnen doorverwijzers terecht bij het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie van het OCMW. Daar wordt bekeken hoe de bestelling het vlotst kan gebeuren. Bezoekers van het sociaal restaurant Pas Partout en cliënten die in begeleiding zijn bij een welzijns- of armenvereniging betalen tot slot 45, 25 of 10 euro voor een box. Klanten die geen sociaal of verlaagd tarief genieten, kunnen hun bestelling rechtstreeks via de website van SOBO plaatsen.”

David Rotsaert: “Aangezien ons sociaal restaurant momenteel gesloten is wegens corona zijn we blij dat we met dit project toch onze sociale tewerkstelling draaiende kunnen houden. Wij stellen immers mensen tewerk die in de reguliere horeca moeilijk aan de slag kunnen. Het tempo of de vereisten ligt er voor velen te hoog. Dank zij de tewerkstelling bij ons verwerven mensen een waardig beroepsinkomen en kunnen zij hun capaciteiten ten volle ontplooien en onder de mensen komen.
We zijn ervan overtuigd dat ons paasaanbod, net zoals tijdens de eindejaarsperiode, voor veel mensen een welkom extraatje is. Aangezien we door corona nog steeds beperkt zijn in sociale contacten en in beperkte kring moeten genieten, kan het dankzij deze brunch alvast smaakvol en veilig gebeuren.” Pablo Annys: “Voor wie minder mobiel is en niet in staat is om de brunch af te halen, voorzien we vanuit het OCMW en via De Liergemeenschap een levering-aan-huis van de pakketten. Ik hoop alvast dat veel Brugse gezinnen van dit lekkers zullen smullen en op die manier de sociale economie in onze stad steunen.”

Wie een Paasbrunch wil bestellen kan hiervoor terecht op de website www.sobo.be/pas-partout. De bestelling en betaling dienen te gebeuren uiterlijk donderdag 1 mei om 12 uur ’s middags. Afhalen kan op zondag 4 april tussen 8:00 en 10:00 uur bij Pas Partout, Kruitenbergstraat 11 Brugge (nabij het Astridpark) en SOBO, Pathoekeweg 9 A7 Sint-Pieters Brugge (naast de Ford garage)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.