Home > Video. Noorse jeugdinternationaal Daland (21) versterkt verdediging Cercle Brugge

Video. Noorse jeugdinternationaal Daland (21) versterkt verdediging Cercle Brugge

Geschreven op 17 mei 2021 om 17:39 door Mario De Wilde

Cercle Brugge heeft met de 21-jarige Noorse jeugdinternational Jesper Daland z’n eerste zomerversterking beet. De rechtsvoetige centrale verdediger (1m89) komt over van het Noorse ‘IK Start’ en ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart. “Jesper Daland is een speler die ondanks z’n jonge leeftijd de stap naar Cercle zet om onmiddellijk op het hoogste niveau te presteren” reageert technisch directeur Carlos Aviña op de komst van Daland. “Z’n maturiteit, gecombineerd met z’n leiderschapskwaliteiten, hebben ervoor gezorgd ervoor dat hij uitgroeide tot kapitein van IK Start en in het 2020 seizoen elke wedstrijd speelde. Z’n kwaliteiten aan de bal, z’n kopbalspel en z’n tactische intelligentie worden ongetwijfeld een meerwaarde voor Cercle”, aldus Aviña.

Nadat Jesper Daland eerst de jeugdreeksen van FK Vigor en daarna Stabaek IF doorliep, trok hij in 2019 naar IK Start. Het afgelopen jaar 2020 werd Daland kapitein van de ploeg en speelde hij elke wedstrijd in de Eliteserien, de eerste klasse van Noorwegen.

De fans van IK Start verkozen de Noorse jeugdinternational vorig jaar tot de ‘Young Player of the Year 2020’. Voor Jesper Daland betekent de stap naar Cercle z’n eerste buitenlandse ervaring. De Noor ondertekende een contract voor vier seizoenen bij Groen-Zwart.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.