Home > Video: nieuw stadsspel haalt Heule uit lockdown

Video: nieuw stadsspel haalt Heule uit lockdown

Geschreven op 3 februari 2021 om 12:38 door Mario De Wilde

In de huidige omstandigheden is het voor geen enkele vereniging of organisatie gemakkelijk om een activiteit te organiseren. De vrijwilligers van de OC-raad Heule ontwikkelden daarom een gratis coronaproof spel voor jong en oud. Ze lieten zich inspireren door de berenspotactie tijdens de eerste lockdown in 2020. Dit stadsspel kwam tot stand in samenwerking met Stad Kortrijk en Jez Games.

Hoe werkt het?
Verspreid over Heule worden ‘besmette locaties’ vastgesteld. Aan de hand van het stratenplan ga je op zoek naar deze locaties en los je puzzels op. Op die manier verzamel je overwinningspunten en goudstukken. Leuk weetje: iedere locatie is gekoppeld aan een bekende Heulenaar. Als je alle puzzels opgelost hebt, deponeer je jouw deelnameformulier in de speciale kluis op de eindlocatie in het park van Heule. De verdiende overwinningspunten en goudstukken kan je bovendien nog eens investeren om nog meer punten te scoren en Heule uit lockdown te krijgen. Iedere deelnemer maakt kans op één van de 10 prijzenpakketten (bordspel ‘The Lockdown’ aangevuld met wat lekkers). Er is ook een hoofdprijs. De winnaars worden bekendgemaakt via de facebookpagina van OC De Vonke op 6 maart. Hou rekening met de geldende coronamaatregelen en

Alle locaties en puzzels zijn beschikbaar tussen 8 en 28 februari 2021. Je kan het spel in één keer uitspelen of de opdrachten spreiden over meerder dagen. Dit maakt het toegankelijk voor alle inwoners van Heule. Hou wel rekening met de geldende coronamaatregelen en neem enkel deel in kleine groep. Benodigdheden: een invulformulier, balpen, smartphone met mobiel internet en QR-code scanner en heel veel goesting. Meer info vind je op www.kortrijk.be/heuleuitlockdown

Wie zijn de initiatiefnemers?
De ontwikkelaar van het spel is Jessie De Jans. Tijdens de lockdown in maart 2020 bracht ze haar eerste bordspel uit met de toepasselijke titel ‘The Lockdown’. Op vraag van de werkgroep van de OC-raad slaagde ze erin om dat bordspel om te vormen tot een stadsspel. De trekkers van de werkgroep zijn Marie Vanderaspoilden en Matias Vandenbossche, vertegenwoordigers van de OC-raad Heule.

Foto: Schepen Stephanie Demeyer (rechts) samen met de initiatiefnemers van het stadsspel ‘Heule uit Lockdown’ (copyright: Kortrijk)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.