Home > Video. Mistral pakt zondag uit met unieke vlaggenstunt tijdens dorpsfeest Surplatse: 10.000 x vlaggenzwaaien

Video. Mistral pakt zondag uit met unieke vlaggenstunt tijdens dorpsfeest Surplatse: 10.000 x vlaggenzwaaien

Geschreven op 12 september 2022 om 09:56 door Mario De Wilde

De bekende choreogroep Mistral uit Wevelgem zoekt nieuwe leden en trekt hiervoor alles uit de kast: een social media campagne én komende zondag 18 september een heuse stunt waarbij maar liefst 10.000 keer met hun iconische vlag gezwaaid wordt. Het groots event van Mistral vindt plaats ter hoogte van Kortrijkstraat 26 waarbij burgemeester Jan Seynhaeve om 14 uur de aftrap geeft. Mistral is een choreogroep en maakt voorstellingen waarin ‘bewegen’ centraal staat. “Noem ons dus geen dansgroep maar een choreogroep. Op eigenzinnige muziek werken we samen met de leden een passende choreografie uit waarmee we vervolgens optreden. De ene keer werken we met liedjes van Rammstein en met oude fietsbanden, de andere keer met vlaggen en klassieke muziek. De combinaties zijn eindeloos, net zoals het plezier tijdens het
‘creëren”, aldus Esther Vynckier van Mistral.
Op zoek naar nieuwe leden 
Elke vereniging is maar zo sterk als de som van haar leden, zo ook bij Mistral. Om de kwaliteit van de werking te kunnen garanderen is er nood aan instroom van nieuwe leden. Aagje Decock, Mistral: “Of je nu enkel op zondag wilt komen dansen en bewegen, of structureel je schouders onder onze werking zetten: iedere helpende hand is welkom. We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden. Wie interesse heeft kan gratis een try-out of een workshop bijwonen en nadien pas beslissen om lid te worden. Heel makkelijk dus en beslist de moeite waard!”
Burgemeester st(e)unt
Om de publieke aandacht te trekken, bedacht Mistral een heuse stunt. Esther Vynckier: “Onze choreogroep verzamelde in het verleden naam en faam met onze optreden waarin ‘vlaggen’ het centraal danselement waren. Die vlag is ondertussen zo onmiskenbaar verbonden met onze vereniging dat we er vaak mee geassocieerd worden. Om onze oproep naar nieuwe leden extra kracht bij te zetten gaan we tijdens het lokale dorpsfeest ‘Surplatse’ komend weekend alvast een serieuze uitdaging aan: we gaan maar liefst 10.000 maal zwaaien met onze vlag. Vroegere leden, sympathisanten én zelf burgemeester Jan Seynhaeve helpen mee met één of meerdere zwaaibeurten.
Praktisch
Mistral-stunt tijdens Surplatse. 18 september in Wevelgem. Inschrijven als lid (of voor workshops of proeflessen) via www.mistralchoreogroep.be

 

1 reactie

Margreet Carpaij
Geschreven op 2022-09-12 22:08:14
Heel veel succes met deze enorme uitdaging. En uiteraard heel veel plezier! De filmpjes die ik zie van jullie optredens zijn altijd super!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.