Home > Video. Met deze promotievideo leer je Kortemark echt kennen

Video. Met deze promotievideo leer je Kortemark echt kennen

Geschreven op 22 november 2021 om 09:54 door Mario De Wilde

De gemeente Kortemark heeft een eigen promotievideo gelanceerd. Het filmpje zal voortaan te zien zijn op de gemeentelijke website en op de gemeentelijke sociale mediakanalen. Nieuwe inwoners zullen het bij de jaarlijkse verwelkoming ook op groot scherm te zien krijgen. Vrijdagavond mochten de plaatselijke figuranten het al in avant-première ontdekken in De Beuk. Hoe herken je een echte inwoner van Kortemark? Vanuit die vraag vertrekt het vier minuten durende filmpje. Zo krijgt de kijker meteen enkele van de troeven van onze gemeente te zien, zowel via dronebeelden als via opnames op de begane grond. Tegelijk worden nieuwe inwoners wegwijs gemaakt in de verschillende gemeentelijke diensten én krijgen ze een stukje geschiedenis voorgeschoteld. De voice-over komt trouwens van een bekende Kortemarkse radiostem: Wouter Mattelin.
Gevoel van trots
“Vanuit het college wilden we de jaarlijkse ontvangst van de nieuwe inwoners in een nieuw jasje stoppen”, vertelt Karolien Damman, burgemeester en bevoegd schepen van communicatie. “Een nieuw concept werd uitgerold, al kon het door de coronacrisis nog niet in de praktijk worden omgezet. Een filmpje dat onze nieuwe dorpsgenoten al meteen onderdompelt in het Kortemarkse gevoel, maakt daar dus ook deel van uit.”

Omdat het zonde van alle inspanningen zou zijn om het exclusief voor die jaarlijkse ontvangst voor te behouden, zal het filmpje ook permanent te zien zijn op de gemeentelijke website en op Facebook. “Ook mensen die al hun hele leven in onze gemeente wonen, zullen deze beelden ongetwijfeld waarderen”, denkt Karolien Damman. “We mogen trots zijn op onze gemeente en dat gevoel willen we hen meegeven. En dan is er nog een derde doelgroep: mensen van buiten de gemeente die op zoek zijn naar een leuk, gezellig dorp om zich te vestigen. Ook dan zijn ze bij ons aan het goeie adres, en met dit filmpje maken we hen misschien al warm.”
Heel wat figuranten
De communicatiedienst, die het scenario en de tekst voor haar rekening nam, en productiehuis StokedHouse uit Damme, konden een beroep doen op de bereidwillige hulp van tal van vrijwillige figuranten. Om hen te bedanken, mochten zij de promotievideo afgelopen vrijdagavond in avant-première gaan bekijken, samen met hun gezin of partner. Op het groot scherm van de theaterzaal in De Beuk kwam alles uiteraard nog beter tot zijn recht. Nadien konden ze nog wat napraten bij een hapje en een drankje… en mijmeren over een toekomstige acteercarrière.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.