Home > Video: Menen wil overleden bewoners herdenken met ‘Boodschap aan de Overkant’

Video: Menen wil overleden bewoners herdenken met ‘Boodschap aan de Overkant’

Geschreven op 9 maart 2021 om 12:39 door Mario De Wilde

Op 18 maart 2020 begon de eerste lockdown in Vlaanderen. Sindsdien moesten heel wat Menenaren afscheid nemen van een overleden dierbare vanop afstand of via digitale weg. 1 jaar later wil Groot-Menen tonen dat ze haar verdwenen inwoners niet vergeet. Daarom zetten Reveil Lauwe en vzw Boegie Woegie samen met de organisatie van Reveil Vlaanderen een hartverwarmend project op rond troost en hoop. Zij steken de inwoners een hart onder de riem onder het motto ‘Menen Vergeet Je Niet’.

Iedereen van jong tot oud kan hieraan meewerken. In het project ‘Boodschap aan de Overkant’ kunnen inwoners een digitale boodschap sturen als antwoord op de vraag: “Wat zou je sturen als je nog 1 sms’je (sm-mis-je) kon zenden naar een dierbare die door corona is overleden?”
In de week van ma 15 t/m zo 21 maart worden deze boodschappen elke dag realtime in het straatbeeld van afwisselend Menen, Lauwe en Rekkem geprojecteerd vanaf zonsondergang tussen 19u en 21u. De projectiebeelden van deze ‘sm-mis-jes’ worden elke avond ook via sociale media gedeeld, waardoor iedereen die kan zien en zelf kan voort verspreiden.

Hoe neem je deel? Laat je eigen ‘Boodschap aan de Overkant’ voor je dierbare of je goeie kennis achter op www.reveil.org of richt je smartphonecamera op het icoontje op de affiche. Het resultaat wordt erg beklijvend en ontroerend. Het doel van de actie is om afscheid en rouw bespreekbaarder te maken. Iedereen kan alles volgen via de Facebookpagina ‘Reveil Menen’.

“Veel mensen weten niet hoe je moet omgaan met iemand die een dierbare verloor. We willen laten weten dat het oké is om je even niet oké te voelen. De eerste en belangrijkste stap in een gezond rouwproces is om te weten dat je mag rouwen”, aldus Pieter Deknudt van Reveil Vlaanderen. Alle info via www.reveil.org en via de Facebookpagina’s ‘Reveil Menen’ en ‘Reveil in Lauwe’.

‘Boodschap aan de Overkant’ in Groot-Menen is een organisatie van vzw LMNL &
vzw Boegie Woegie in samenwerking met Reveil Vlaanderen. Met dank aan de Stad Menen & CC De Steiger.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.