Home > Video. Leerlingen Sint-Lodewijkscollege te Brugge in de weer voor Kaba, MamaStart, Poverello en gevangenis

Video. Leerlingen Sint-Lodewijkscollege te Brugge in de weer voor Kaba, MamaStart, Poverello en gevangenis

Geschreven op 16 november 2022 om 08:31 door Mario De Wilde

De dagen worden weer wat korter en we trekken opnieuw onze dikke winterjas aan. Tijd dus om die koude, donkere wintermaanden te trotseren met een warm hart. En dat deden ze ook in het Sint-Lodewijkscollege te Brugge. Jaarlijks organiseert het college een project voor het goede doel, namelijk ‘Project Armoede’. Het project is ondertussen volop bezig en loopt nog tot en met overmorgen vrijdag. In deze periode motiveren ze de leerlingen (en ouders van), leerkrachten en ondersteunend personeel om verschillende producten te verzamelen voor drie organisaties die mensen in armoede ondersteunen.

Kaba is de sociale kruidenier waar voedingsmiddelen en producten voor verzorging aangeboden worden. MamaStart ondersteunt toekomstige mama’s en jonge gezinnen die het (tijdelijk) moeilijk hebben met baby- en peutermateriaal. Poverello zorgt ervoor dat mensen tegen heel democratische prijzen een gezonde warme maaltijd kunnen eten.

Daarnaast zamelen de leerlingen dit jaar ook iets in voor de gevangenen in de gevangenis van Brugge. Met de werkgroep ‘Pastoraal’ van de school kregen ze namelijk een intense getuigenis van een pastor in de gevangenis. Hij vertelde dat zij in hun contacten met de gevangenen een concrete nood ervaren en zouden de mensen van het Sint-Lodewijkscollege te Brugge zeer dankbaar zijn voor producten zoals puzzelboekjes, kleurboeken voor volwassenen, stiften en potloden, agenda’s en kalenders. Als school bereidt de school zich zo voor op Kerstmis. De advent is voor haar nog meer dan anders de tijd om solidair te zijn met wie het minder goed heeft in onze regio.

Hierbij alvast wat filmpjes met enkele leerlingen over Project Armoede in Poverello en MamaStart.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.