Home > Video. Knokke-Heist krijgt de eer om deze zomer ‘Kurios’ van Cirque du Soleil te ontvangen

Video. Knokke-Heist krijgt de eer om deze zomer ‘Kurios’ van Cirque du Soleil te ontvangen

Geschreven op 7 maart 2023 om 10:28 door Mario De Wilde

Na een recordbrekende Europese première in de Londense Royal Albert Hall, kondigt Cirque du Soleil de komst naar België aan van de verbluffende show ‘Kurios, Cabinet of Curiosities’. Dat is meteen de eerste grote tentshow in België in zes jaar. Gedurende een maand (van 27 juli tot 27 augustus 2023) slaan ze hun tenten op in Knokke-Heist om daarna door te reizen naar Brussel (vanaf 7 september 2023).

Cirque du Soleil brengt zijn indrukwekkende steampunkspektakel Kurios voor de allereerste keer naar België. Zes jaar is het geleden dat de ‘Grand Chapiteau’ – de Grote Tent – nog eens oprees in ons land. Kurios is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

De algemene ticketverkoop start op vrijdag 10 maart om 10.00 u. Club Cirque-leden kunnen al exclusief tickets bemachtigen vanaf vandaag om 11.11 u.

Kurios speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat – een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen. Hierbij alvast een voorsmaakje.

 

OVER CIRQUE DU SOLEIL

Cirque du Soleil heeft de circusbeleving opnieuw uitgevonden, van een lokale groep acrobaten tot een wereldwijd erkend gezelschap. De Canadese organisatie, gevestigd in Montreal, QC, is een leider geworden in de live-entertainmentindustrie door meeslepende en iconische ervaringen van wereldklasse te creëren op zes continenten. Cirque du Soleil communiceert op een authentieke, menselijke en inclusieve manier met zijn fans. Het bedrijf, dat het voorrecht heeft om samen te werken met artiesten van 64 verschillende nationaliteiten om hun creativiteit tot leven te brengen op podia over de hele wereld, streeft ernaar mensen, gemeenschappen en de planeet positief te beïnvloeden met behulp van wat het onderscheidt: creativiteit en kunst. Door de jaren heen werden op die manier meer dan 220 miljoen mensen geïnspireerd, in meer dan 70 landen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar cirquedusoleil.com.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.