Home > Video: Kinderkunstenorganisatie Spinrag Kortrijk ontvangt 300 kindertekeningen

Video: Kinderkunstenorganisatie Spinrag Kortrijk ontvangt 300 kindertekeningen

Geschreven op 17 februari 2021 om 12:46 door Mario De Wilde

Het Kortrijks kinderkunstenfestival Spinrag kan dit jaar helaas niet in normale vorm doorgaan. Het evenement lokt normaal gezien 13.000 bezoekers naar de Kortrijkse binnenstad tijdens de krokusvakantie. Het Spinragteam bleef niet bij de pakken zitten en vroeg aan de kinderen van Kortrijk en omstreken om kleur te geven aan de Schouwburggevel. De oproep werd massaal beantwoord: op amper een week tijd ontving Spinrag ruim 300 inzendingen. Alle tekeningen worden ’s avonds geprojecteerd op de gevel van Schouwburg Kortrijk.

Meer dan 300 tekeningen geprojecteerd op Schouwburggevel
Vrijdag 5 februari lanceerde Spinrag een oproep: geef Kortrijk kleur. Via een af te drukken template op de Spinragwebsite kunnen kinderen de nieuwe gevel van Schouwburg Kortrijk in een nieuw jasje steken. De kinderen hadden amper een week de tijd om deel te nemen. De Kortrijkse scholen deelden de oproep massaal in hun eigen netwerk. Met succes: Spinrag mocht meer dan 300 kleurrijke en creatieve inzendingen ontvangen.

“Het is zo hartverwarmend dat we veel inzendingen hebben gekregen. De kinderen en hun ouders zijn ons duidelijk niet vergeten. En wij hen ook niet. Dat de Kortrijkse scholen massaal onze oproep mee verspreidden, toont hun betrokkenheid. Scholen zijn een belangrijke partner voor onze Spinragwerking”, aldus Projectcoördinator Mieke Vandecandelaere
“Spinrag is jaarlijks een groot succes en ook deze ongewone editie kan op heel wat bijval rekenen bij de kinderen. Dit jonge publiek krijgt de kans om creatief aan de slag te gaan en zich onder te dompelen in een gezellig cultuurbad. Met onmiddellijk volzette ateliers en een massale lading tekeningen is dit opnieuw een schot in de roos”, voegt Axel Ronse, schepen van cultuur daar aan toe.
Dit project is ontstaan binnen het Schouwburgteam. Er werd gezocht naar een laagdrempelige manier om kinderen creatief uit te dagen. Technicus Niels Vanmarcke kwam met dit idee op de proppen. Het volledige Spinragteam was meteen enthousiast.

De projecties zijn goed zichtbaar vanaf 18.30 uur. Je kan ze bekijken tot en met zondagavond 21 februari.

Spinrag in je eigen bubbel: De Alweer Wandelen Wandeling
Kinderkunstenorganisatie Spinrag presenteert deze week ook ‘De Alweer Wandelen Wandeling’. Een knotsgekke wandeling die je tijdens de krokusvakantie met je gezinsbubbel overal ter wereld kan maken. Als je de nodige portie fantasie hebt, tenminste. Een wandelding met absurde literaire en muzikale interventies voor jong en oud. Je bepaalt zelf hoe lang je stapt en onderweg laat je je verrassen door absurde verhalen rond alledaagse dingen. Voor jong en oud, gezinnen, families… Kortom voor iedereen! De wandeling download je op een app op je smartphone. Helemaal gratis. Alle info op www.spinrag.be. Deze wandeling doet je anders naar de werkelijkheid kijken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.