Home > Video. Kasteel van Loppem decor voor historische clip van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Video. Kasteel van Loppem decor voor historische clip van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Geschreven op 16 augustus 2022 om 17:47 door Mario De Wilde

De Slimste Mens ter Wereld en Play4 toonden gisterende spot waarmee Erik Van Looy en de zijnen naar jaarlijkse traditie het startschot geven voor een nieuw seizoen kwisplezier. En voor dit twintigste jubileumseizoen gaan ze daarom wel heel ver terug in de tijd. Zo leiden de eerste sporen van de bekendste quiz van het pagus Flandrensis ons langs een onverbiddelijke Romeinse quizkeizer, zijn renaissance als zonnige quizkoning tot na-oorlogse quizmaster van wereldleiders als Churchill, Roosevelt en andere kwistenbiebels. Het bekende Kasteel van Loppem stond als decor voor deze bijzondere clip en opnamen van de persfoto’s. Voornaamste reden is dat dit West-Vlaams monument het enige Belgische kasteel is waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog altijd in zijn oorspronkelijke staat verkeert. In 1856 lieten baron Charles van Caloen en zijn echtgenote gravin Savina de Gourcy Serainchamps het romantische Kasteel van Loppem bouwen. De architectuur en de interieurs zijn in hun oorspronkelijke staat behouden. Bovendien herbergt het kasteel een rijke kunstcollectie  Een sterk staaltje van historisch vernuft en techniek. Ontdek hier de historisch correcte overlevering van de quiz der quizzen op de warme resonantie van de enige echte Jan Decleir.

Er wordt wel eens gezegd dat de geschiedenis zich herhaalt. Een volkswijsheid die na deze historische vondst ook voor waar kan aangenomen worden. Want daar waar Jezus slechts een keer verrees, daar verscheen elk jaar opnieuw De Slimste Mens ter Wereld. De quiz evolueerde van volksvermaak tot een adelijk tijdverdrijf. Zelfs wereldleiders popelden om hun kennis te etaleren aan de bevolking en aan de kleine Erik. Zo werd de quiz van generatie op generatie doorgegeven. Van keizer tot koning tot quizmaster. Van De Slimste tot De Allerslimste Mens ter Wereld.
Dit seizoen begint er bovendien niet alleen extra vroeg aan, er staan ook bijzonder veel grote namen klaar om De Allerslimste Mens ter Wereld te worden, want Erik Van Looy brengt voor deze jubileumeditie de titanen en titaniden van de voorbije negen jaar samen voor het betere kwissen, gissen, dissen en bissen. Vooral niet passen dus voor De Allerslimste Mens ter Wereld, vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.

Het twintigste seizoen van de populairste kwis aller tijden is aangebroken. Om dat tv-jubilee te vieren, blikken zes duo’s terug op hoogte- en dieptepunten uit de voorbije 677 afleveringen in De Slimste Mens 20. Met feestelijk archiefbeeld en commentaar van deelnemers, juryleden en presentator: Erik Van Looy & Philippe Geubels, Jonas Geirnaert & Jeroom, Pedro Elias & Bart Cannaerts, Ella Leyers & Rik Verheye, Jennifer Heylen & Bockie de Repper en Rik Torfs & Bart De Wever. Terug in de tijd dus met de meest legendarische tranen van vreugde en verdriet, ​ de finale der finales, verschrikkelijke doe-vragen, bijzondere ontboezemingen en de eeuwige verwarring rond dat “laten zakken”.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.