Home > Video. Kamal laat 3 West-Vlaamse kandidaten strijden in nieuw seizoen ‘1 jaar gratis’

Video. Kamal laat 3 West-Vlaamse kandidaten strijden in nieuw seizoen ‘1 jaar gratis’

Geschreven op 23 december 2022 om 07:17 door Mario De Wilde

Warm je hersenen al maar op, want vanaf donderdag 5 januari brengt Eén een kersvers seizoen van 1 jaar gratis met een nieuwe presentator: Kamal Kharmach, stand-upcomedian, redder van de Vlaamse ondernemingen in Andermans zaken, en nu ook quizmaster met een kwinkslag. Het basisconcept blijft hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. 1 jaar gratis start met zestien kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Elke aflevering moeten de kandidaten drie gewone rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen. Wie houdt stand tot het einde, en mag naar huis met de geweldige hoofdprijs.

Kamal Kharmach is de nieuwe presentator van de legendarische quiz: “Ik had wel gedacht dat ik me zou moeten concentreren, maar niet dat ik me zo ging àmuseren! 1 jaar gratis is gewoon een heel fijne, menselijke quiz voor heel het gezin. Een warm bad op donderdagavond.”

Naast Kamal Kharmach zijn er nog nieuwe gezichten te zien in de quiz, met een nieuwe rubriek. Elke week wisselen DJ Nina Black en DJ Simon Says elkaar af met een muzikale mix van één minuut vanuit de studio van MNM. De nummers in de mash-up zijn altijd anders, maar de vraag die erbij hoort in 1 jaar gratis is steeds hetzelfde: wat is de ‘rode muziekdraad’ doorheen de nummers die je hoorde?

Deze drie West-Vlaamse kandidaten gaan de uitdaging aan

Céline – 24 jaar – financial business controler – uit Brugge (West-Vlaanderen)

Céline werkt in de haven van Brugge als financial business controler en is dagelijks met cijfers en berekeningen bezig. Ze bakt graag Aziatische desserts, omdat die naar eigen zeggen minder zoet zijn. Haar ouders zijn uitbaters van het eerste Chinese restaurant in Brugge. Zelf droomt Céline er vooral van de wereld te ontdekken en dertig landen te bezoeken voor haar dertigste.

Widad – 26 jaar – digital marketeer – uit Heule (West-Vlaanderen)

Widad is een kersverse mama met een passie voor social media. Ze kan zich dan ook helemaal uitleven als digital marketeer. Widad houdt van bakken en koken, waar haar man op de eerste rij van kan meegenieten. Widad is een spring-in-’t-veld die niet op haar mondje is gevallen.

Jasper – 27 jaar – eigenaar crossfitzaak – uit Oostende (West-Vlaanderen)

Jasper is eigenaar van een crossfitzaak. Zijn doel is om de passie voor crossfit door te geven en mensen te motiveren om te bewegen. Hij traint gemiddeld twintig uur per week en doet als gewichtheffer mee aan wedstrijden. Hij houdt van fastfood en draagt altijd twee verschillende sokken, die hem hopelijk ook geluk brengen tijdens 1 jaar gratis.

1 jaar gratis: vanaf 5 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.