Home > In Wenduine wordt werkgemaakt van dierenparkje en heraanleg duinpaden

In Wenduine wordt werkgemaakt van dierenparkje en heraanleg duinpaden

Geschreven op 7 februari 2022 om 17:12 door Mario De Wilde

In Wenduine wordt het stuk duinen tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde opgewaardeerd. Ook het dierenparkje en de parking worden heringericht. Het huidige dierenparkje tussen de Leopold II-laan, de Parklaan en de Ringlaan wordt heraangelegd als een echt buurtpark. Het wordt een recreatieve zone voor alle leeftijden: er komen een petanqueveld, bankjes en speeltoestellen. Ook het imposante beeld “Benjamin” van de Belgische kunstenares Maen Florin, dat door de gemeente werd aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort en nu in de duinen staat, krijgt zijn definitieve plek in het nieuwe park.

Aan de overkant van Leopold II-laan wordt het wandelpad in de duinen heraangelegd, waardoor het beter toegankelijk zal zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Er komt ook een nieuw uitkijkpunt, waar wandelaars even kunnen uitrusten en genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Sportievelingen zullen hun hart dan weer kunnen ophalen op een nieuw mountainbike pad. De parking bij Park Lange wordt heraangelegd, er komen heel wat extra parkeerplaatsen en een laadpunt voor elektrische voertuigen.

Tot slot wordt ook het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, opnieuw aangelegd, om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Burgemeester Wilfried Vandaele: “Het gebied is eigendom van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Het gaat dus om een gezamenlijk project van de Vlaamse overheid en de gemeente De Haan. De totale kostprijs is geraamd op 1.493.000 euro, waarvan de gemeente slechts 314.000 euro – iets meer dan 1/5 – moet bijdragen. Wij zijn de Vlaamse overheid dan ook bijzonder dankbaar voor deze goede samenwerking.”

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Een goed beheer van onze stranden en duingebieden in het kader van een goede kustveiligheid is een belangrijke taak van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Door de multifunctionele inrichting van het gebied zorgen we samen met de gemeente voor zowel een esthetische als functionele meerwaarde voor deze zone. Dergelijke win-win-projecten kan ik alleen maar toejuichen.”

Het openbaar onderzoek is nu gestart en de gemeente verwacht dat de werken in de tweede helft van dit jaar opgestart kunnen worden.

Op de foto, vlnr: Hilde Dhont, schepen, Caroline Lootens, agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, afdelingshoofd Kust, Nathalie Balcaen, agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, administrateur-generaal Rudi Cattrysse, schepen en Wilfried Vandaele, burgemeester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.