Home > Video. Einde augustus staat de tiende ‘Damme GT Classics’ op het programma in Varsenare

Video. Einde augustus staat de tiende ‘Damme GT Classics’ op het programma in Varsenare

Geschreven op 13 juli 2022 om 10:08 door Mario De Wilde

Na twee jaar afwezigheid door de gekende pandemie organiseert Driving Gloves Club vzw voor de 10de keer de ‘Damme GT Classics’, op het menu. Alles gaat door op 20 en 21 augustus. Als Driving Gloves Club vzw is intussen een goed draaiende organisatie geworden die ‘stilaan weet waar gas, versnelling en rem staan’ en kunnen de organisatoren de deelnemers dus een ‘smooth drive’ beloven met aangename verpozingen.

Alain Mervilde: “De voorbije jaren waren niet eenvoudig en twee keer dienden wij, het gekende virusje, onze organisatie op ‘ralenti’ zetten en konden wij onze bolides niet laten ronken. Daarom dat wij voor deze 10de editie aan het programma sleutelden en wat aanpassingen doorvoerden. Zo gaan wij op 20 augustus niet van start in Damme, maar zijn we te gast bij onze sponsor Rock N Roll Classics in Varsenare, waar we verzamelen blazen en de deelnemers verwelkomen. Zoals eerdere edities beperken wij ons deelnemersaantal tot 75 wagens (minimumleeftijd van de wagen 30 jaar), getal die we eind juni al volledig vulden. Het geheime parkoers op bolletje pijl routeboek (zaterdag +/-190 km.), brengt ons zaterdag langs de polders, naar Yzendijke in Nederland, maar zal ook een leuke passage bevatten op de dijk van Blankenberge, Oostkerke en in de namiddag doen we ook nog de “Waterhoek” aan in Aalter, om dan via de markt van Damme, waar de deelnemende wagens, stuk voor stuk zullen worden voorgesteld aan het publiek, te eindigen in ons eigenste “Quarterhouse” in Moerkerke.
Zondag 21 augustus volgen wij een beetje het zelfde stramien en haspelen we een kleine 140 km af, nu uitsluitend langs Vlaamse wegen. Starten doen we in Sijsele op “Buitenhuis” waar na het ontbijt de “bolides” richting : “de Roos” gaan, om dan via een passage in Damme, onze middaglunch te genieten op “Loweide” in Oostkamp. Tijdens deze lunch vergastten we onze deelnemers o.a. op een “modeshow moment”, tussen de classics. Na de middag gaat het dan richting Damme waar we rond 16h30 de eerste wagens verwachtten op het marktplein, daar zal het publiek, ook ruim de tijd krijgen om de wagens te bewonderen, terwijl de deelnemers een afscheidsdrink krijgen aangeboden”. Alle info op www.damme-gt-classics.be

2 reacties

Geert
Geschreven op 2022-08-17 19:21:34
Telkens een goed verzorgd en betaalbaar top event ! Veel succes aan de organisatie 👊🏼👍
Van Maele Paul
Geschreven op 2022-08-17 09:13:07
Prachtige organisatie, doch deelname prijs nogal hoog. De afstand is ook te lang, zeker op zaterdag, en de benzine is niet goedkoop. Ik hoop althans op droog weer.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.