Home > Video. Drie dieven die met slijpschijf fietssloten openbraken in Kortrijk op heterdaad betrapt en opgepakt

Video. Drie dieven die met slijpschijf fietssloten openbraken in Kortrijk op heterdaad betrapt en opgepakt

Geschreven op 16 september 2022 om 11:27 door Mario De Wilde

Eergisteren woensdag konden de interventieteams van PZ Vlas 3 fietsendieven op heterdaad betrappen en oppakken nadat zij fietsen hadden gestolen op de Grote Markt in Kortrijk. De feiten gebeurden zowel in de voor- als namiddag. Omstreeks 11.20 uur kreeg de politiezone VLAS de melding van een alerte getuige dat hij twee verdachten een fiets zag stelen ter hoogte van de AXA-bank op de Grote Markt in Kortrijk. De verdachten gebruikten daarvoor een slijpschijf.
Na een achtervolging konden de toegesnelde politieteams de twee verdachten oppakken in de omgeving van de Broeltorens. Tijdens hun vlucht kon het tweetal vanuit de dispatching bijna voortdurend gevolgd worden via het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad. De gestolen fiets kon door de politie terugbezorgd worden aan de eigenaar.

In de namiddag, omstreeks 17.30 uur, was er opnieuw een fietsdiefstal op dezelfde locatie als in de voormiddag. Een man zag bij het wandelen naar zijn geparkeerde fiets hoe een verdachte er plots mee wegreed. Het slachtoffer zette de achtervolging in en kon de verdachte tegenhouden, dit terwijl de politie toekwam. De verdachte werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Het slot van de fiets bleek opengebroken te zijn met een kniptang. De politie onderzoekt nu, ook op basis van camerabeelden, of de 3 fietsendieven samenwerkten en of ze kunnen gelinkt worden aan nog andere fietsdiefstallen.
Het parket buigt zich verder over het strafdossier en besliste dat de 3 verdachten zullen gedagvaard worden in snelrecht. Het gaat om 3 meerderjarige mannen die geen geldige verblijfsdocumenten voor ons land hebben.

Het parket buigt zich verder over het strafdossier van de verdachte en besliste dat hij zal worden gedagvaard in snelrecht.
Zie je verdachte gedragingen of personen? Meld het ons via het lokaal oproepnummer 1701. Je belt beter een keer te veel dan te weinig. Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk: “Dieven hebben geen schrik om ook overdag en op drukke plaatsen grove middelen in te zetten om fietsen te stelen. Enkel door kordaat op te treden, kunnen we ze stoppen en slachtoffers voorkomen. Ik roep eigenaars van zowel gewone als elektrische fietsen op om een stevig slot te gebruiken, alert te zijn en bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie te verwittigen.”

Een vrijwel identiek voorval deed zich onlangs voor in Rotterdam. Terwijl voorbijgangers de dieven hen daarover aanspreken en zelfs filmen, doen de daders gewoon verder

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.