Home > Video. Donderdag stelt Jeremie Vaneeckhout zijn boek ‘Vergeten Land’ voor in zijn Anzegem

Video. Donderdag stelt Jeremie Vaneeckhout zijn boek ‘Vergeten Land’ voor in zijn Anzegem

Geschreven op 7 maart 2022 om 14:10 door Mario De Wilde

Komende woensdagmiddag stelt Vlaams Parlementslid voor Groen Jeremie Vaneeckhout zijn boek ‘Vergeten Land’ voor. Dat gebeurt op zijn werkvloer in het Vlaams Parlement van Brussel. Een dag later, op donderdagavond gebeurt dat in GC Ansold in Anzegem.  Waarom de politiek het platteland niet rechts mag laten liggen. Jeremie Vaneeckhout: “26 mei 2019 was opnieuw een zwarte zondag. Maar geen zwarte zondag als de voorgaande. In tegenstelling tot eerdere verkiezingen behaalde extreemrechts zijn historische resultaat vooral op het platteland. In pakweg het kanton Diksmuide werd Vlaams Belang de grootste partij, terwijl ze vijf jaar eerder zelfs de kiesdrempel niet haalde. Die evolutie wegzetten als alleen maar een uiting van racisme is al te makkelijk. Er klinkt vooral een luide noodkreet van plattelandsbewoners in door. Te lang heeft ‘de politiek in Brussel’, zowel de traditionele als de progressieve partijen, de Vlaamse dorpen rechts laten liggen. Te veel Vlamingen voelen zich ontheemd, niet gehoord en bezorgd over de toekomst.”

Een roadtrip door Vlaanderen

De brug tussen platteland en politiek moet worden hersteld, de grondoorzaken blootgelegd en aangepakt, de mens opnieuw centraal gesteld. Dat begint met praten en bovenal luisteren. Daarom trok Jeremie Vaneeckhout, een jong parlementslid van ‘de buiten’, op roadtrip door het Vlaamse platteland. Uit alle gesprekken die hij voerde puurt hij twaalf werken om de uitdagingen van morgen te enten op de realiteit van vandaag. Twaalf werkpunten waar hij vol enthousiasme de schouders onder zet. Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland en zijn bewoners. En hopelijk samen met hen.

De auteur

Jeremie Vaneeckhout is Vlaams Parlementslid voor Groen en fiere inwoner van Kaster, een dorp in de gemeente Anzegem. Als jonge politicus en papa van dre dochters gaat hij op zoek naar een progressieve toekomst voor het platteland in Vlaanderen waar creativiteit, bruggen bouwen én concrete oplossingen centraal staan. Hij doet dat met het hoofd in de wolken, maar met de voeten in de klei, het hart op de tong en vooral een grote interesse in en liefde voor mensen. Het boek van 160 bladzijden is uitgegeven door Pelckmans Uitgeverij en is te koop aan 25 euro

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.