Home > Video. Docufilm ‘overdemurenheen’ (Kortrijkse Budascoop) geeft inkijk in o.a. gevangenis van Ruiselede

Video. Docufilm ‘overdemurenheen’ (Kortrijkse Budascoop) geeft inkijk in o.a. gevangenis van Ruiselede

Geschreven op 4 januari 2023 om 11:21 door Mario De Wilde

“Ken je dat gevoel ? Van…van…van azo vaste te zitten. Vaste te zitten in jezelve? Ik wil het niet meer meemaken, maar toch… toch ben ik er dankbaar voor.” (fragment uit één van de spoken word teksten). Avansa MZW, De Stroate en De Rode Antraciet vertonen op donderdagavond 12 januari in de Kortrijkse Budascoop de docufilm ‘overdemurenheen’ van cineast en Slampoet Glenn Dumortier. De docufilm toont een beklijvend ontmoeten tussen gedetineerden en vrije burgers, die samen Poetry Slam maken binnen de muren van o.a. de gevangenis van Ruiselede.

Dumortier, zelf West-Vlaams Kampioen Poetry Slam 2021, slaagde erin om in een uitzonderlijk en rauw kader, een poëtische vertelling te maken. Tijdens de workshops Poetry Slam in de gevangenis van Ruiselede coachte slampoet Sam ‘Samoerai’ Durnez de deelnemers en leerde hen de kracht van woorden en ritme kennen als verbindingsmiddel tussen henzelf, de tegenspeler en het publiek.

De filmavond sluiten we af met een panel waar Glenn Dumortier, slampoet Sam ‘Samoerai’ Durnez en Vicky De Proft (deelnemer workshopreeks) met elkaar én het publiek in gesprek over de kracht van cultuur en Poetry Slam om mensen over (gevangenis)muren heen samen te brengen.

Tijdens het panel wisselen de organisatoren af met enkele Poetry Slam-optredens van onder andere Siebrand en enkele jongeren van De Stroate! Deze filmavond is een initiatief van Avansa Mid- en Zuidwest, De Stroate vzw, De Rode Antraciet en Kunstencentrum Buda in kader van het project DIALOOG.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.